Rickard Olsson.
5 saker om Rickard Olsson du kanske inte visste
0:46

Efter reklamen: 5 saker om Rickard Olsson du kanske inte visste

(0:46)

Slå på ljud

Rickard Olsson har haft både en lång och bred tv-karriär, med program som Bullen och Söndagsöppet på sitt cv.

Under många år ledde han Vem vet mest? på SVT, men efter att kanalen gjorde om programformatet valde Rickard att lämna, och började i stället som programledare på Bingolotto på TV4, ett jobb han hade haft även tidigare.

I februari 2020 åkte programledaren fast för rattfylleri, efter att ha kört bil dagen efter han druckit alkohol. Han valde då att gå ut och berätta om sitt misstag i Expressen.

– Jag gillar rakhet och uppriktighet. Att vara tv-profilen med pixlat ansikte... Det blir i alla fall guilt by association, och så går man in på Flashback, och så står det i alla fall vem det är. Vad fan, sa han om sitt beslut att berätta om rattfyllan.

11 bilder på Lotta Engberg som du antagligen inte sett förut

Han sa då att han skulle fortsätta jobba med TV4 och Bingolotto, och att han till och med hade fått förnyat kontrakt trots händelsen.

– Jag har fått förnyat förtroende och ska skriva nytt kontrakt där. Jag är också människa. Men jag vill också vara noggrann med att inte bagatellisera det jag har gjort.

Rickard Olsson lämnade Bingolotto

Men i april 2020 var det nya bud – då valde Rickard Olsson att lämna programledarjobbet, och uppgav coronapandemin som en bidragande orsak, då han pendlade mellan Stockholm och Göteborg.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär, sa Rickard i pressmeddelandet som TV4 skickade ut.

Därför saknas Bingolotto-programledaren Stefan Odelberg

Att ta ett steg tillbaka från tv-rutan har varit en stor omställning för Rickard Olsson, som har synts i tv konstant sedan 90-talet.

– Herregud, jag har varit i tv varje säsong höst och vår. Jag gjorde Bullen, Söndagsöppet, Nyhetsmorgon, Bingolotto varje vecka, Vem vet mest varje dag. Jag har varit i rutan minst en gång i veckan ända sedan 98, säger Rickard i en intervju med Expressen.

Rickard Olsson saknar inte tv

Men Rickard Olsson har inte valt bort medievärlden helt bara för att han inte syns i tv längre. Nu sänder han radio på Star FM, och när pandemin har lagt sig ser han fram emot att göra moderatorjobb igen. Men tv-karriären är inget han saknar.

– Jag saknar det inte så mycket som jag kanske trodde faktiskt. Jag saknar moderatorjobben, de har ju också uteblivit väldigt mycket. Att stå på scenen och moderera. Det kan jag sakna nästan mer än just själva tv-grejen, säger Rickard till Expressen.

Mest läst