7 svenskar som är heta i Hollywood
Slå på ljud

Rolf Lassgård, 65, och Birgitta Lassgård, 66, går skilda vägar efter 38 år som gifta och med tre gemensamma barn.

Det framgår av de handlingar i Gävle tingsrätt, där exparet lämnade in en skilsmässoansökan i februari.

Rolf och Birgitta träffades för första gången på Skånska teatern i Landskrona när Rold spelade Puck i En midsommarnattsdröm. De gifte sig på 80-talet, och 2004 flyttade de till Gävle, där de skaffade en villa. Enligt Skatteverket är både Rolf och Brigitta fortfarande skrivna i den gemensamma villan.

Rolf Lassgård har ännu inte uttalat sig om skilsmässan.

Rolf Lassgårds barn har vuxit upp – det gör de i dag

Rolf Lassgård tycker om att vara hemma när han är ledig

Rolf Lassgård har tidigare berättat att han tycker om att tillbringa mycket tid hemma när han är ledig, för att hans jobb som skådespelare gör att han är bortrest under långa perioder.

– Ja, jag har levt lite Svensson-liv, men det är inte riktigt hela sanningen. Det bygger nästan på att jag är hemifrån och arbetar. Jag kan ju längta efter det. För ett år sen så tog jag ett helt år ledigt, och då gjorde jag just sådana saker. Då var det inte att jag åkte ut och reste och massa sådant, jag reser hela tiden. Det första jag gör när jag kommer hem, vilken tid på dygnet, är det bort med den där jävla resväskan, jag vill inte se den, har Rolf Lassgård berättat i Skavlan i början av 2020.

Skådespelaren, som nyligen hyllats i filmen Min pappa Marianne, har tidigare vunnit två Guldbaggar, för hans roller i Min store tjocke far 1992 och En man som heter Ove 2015. Han är nu aktuell med säsong två av Jägarna på Cmore.

Fredrik Skavlans hemliga plan för Carina Bergfeldt – utan att hon visste

Mest läst