Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för Jonas Hallberg från Måndagsbörsen

06 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jonas Hallberg blev känd i hela landet med sitt intervjuprogram Måndagsbörsen, och sina iakttagelser i radioklassikern Spanarna.
Idag har hand dragit sig tillbaka från rampljuset – det här gör han nu.
Annons
Det här minns vi från 80-taletBrand logo
Det här minns vi från 80-talet

Medieprofilen Jonas Hallberg, 77, har minst sagt hunnit med en hel del under sin långa karriär. Medan många förknippar honom med radio och tv, så är Hallberg i grunden jurist, som också har gjort många konferencieruppdrag och varit kåsör. Han har också testat vingarna som ståuppkomiker.

Efter att ha läst på Dramatiska institutet på 70-talet, med målet att bli regissör inom film och tv, började han jobba på SVT. 1979 hade hans intervjuprogram Måndagsbörsen premiär, och lanserades som ”ett rock- och snackprogram”. Jonas Hallberg gjorde intervjuer med några av de allra största namnen för tiden – Olof Palme, Leif GW Persson och Motörhead. Jonas Hallbergs intervju med den då unga Leif GW ses fortfarande som klassisk tv-historia, och programformatet blev så populärt att Hallberg fick sända på kanalens bästa sändningstid i fem år.

Annons

Det gör Jonas Hallberg idag

Efter Måndagsbörsen var Jonas Hallberg med i en rad programformat – Nattliv, Smygtittana, Fräcka fredag, Musikjägarna och Vi i femman. Han medverkade också under många år i radioprogrammet Spanarna på P1. 2010 släppte han också sin första bok, Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor.

Jonas Hallberg 2010.

Idag syns Jonas Hallberg inte så mycket i media längre – allt fler förknippar istället namnet med den 30 år yngre kändisstylisten som dansat i Let's dance. Men 77-åriga tv-profilen har inte helt gått in i pensionen än, sin ålder till trots. Han har fortsatt jobba som manusförfattare, teaterregissör, debattledare och föreläsare.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons