Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för skådespelarna bakom Stig-Helmers kvinnor i filmerna

30 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/Youtube.
Stig-Helmer Olsson med sina olika kärlekar.
Stig-Helmer Olsson är en oväntad casanova, trots sitt tafatta sätt så får han en vacker kvinna att falla för honom i varje film.
Här är skådespelarna som gestaltade Sällskapsresan-karaktärens kärleksintressen på vita duken – så här gick det efter filmerna!
Annons
7 kärlekspar i serier – som verkligen inte har någon kemiBrand logo
7 kärlekspar i serier – som verkligen inte har någon kemi

Lottie Ejebrant – Maj-Britt "Majsan" Lindberg i Sällskapsresan (1980)

Lotta Ejebrant spelade Majsan i den första Sällskapsresan-filmen, och är nog den som flest förknippar med Lasse Åbergs Stig-Helmer. Men filmen var långt ifrån Lotties första, och ännu mindre hennes sista. Under 80- och 90-talet syntes hon i filmer som Rasmus på luffen och Bröderna Mozart. Hon har också vunnit en Guldmask, och hade 2012 roller på Stockholms stadsteater. Hon är inte gift och bor i Stockholm.

Annons

Cecilia Walton – Lotta Modin i Sällskapsresan 2: Snowroller (1985)

Cecilia Walton spelade Lotta Modin i den andra filmen med Stig-Helmer Olsson. Filmen var en av Cecilias första roller efter att ha studerat på Teaterhögskolan i Malmö – men efter det har jobben avlöst varandra. Skådespelaren har spelat i Tre kronor, Den vite riddaren och Goda grannar. Sedan 2006 har hon inte skådespelat, men under 2021 gör hon en comeback i filmen Banandansen.

Annons

Birgitte Söndergaard – Anna-Vera i SOS – en segelsällskapsresa (1988)

När Stig-Helmer hamnar i Stockholms skärgård över midsommar så träffar han Anna-Vera, spelad av Birgitte Söndergaard. Birgitte hade gått ut från Scenskolan i Göteborg 1981 och hade några filmjobb i bagaget när hon spelade Anna-Vera 1988. Hon har varit aktiv på teaterscenerna i landet, och även spelat i Rederiet och storfilmen Zorn. 2007 tävlade hon i Let's dance, där hon tyvärr fick lämna först av alla.

Margo Gunn – Fiona McDougall i Den ofrivillige golfaren (1991)

I Den ofrivilliga golfaren så har Stig-Helmer sitt första internationella kärleksintresse, när han faller för skotska Fiona McDougall. Hon spelades av Margo Gunn, som är en väletablerad brittisk skådespelare. Efter rollen i golffilmen har hon haft roller både i Coronation Street och The adventures of swiss family Robinson. Hennes senaste ackrediterade jobb gjorde hon dock 2011, i tv-serien New tricks.

Annons

Anna Norberg – Rebecka Melin i Hälsoresan (1999)

När Stig-Helmer åker på hälsoresa träffar han Rebecka Melin, spelad av Anna Norberg. Anna är både skådespelare, musikalartist och teaterproducent. Sedan början av karriären 1989 har hon stått på scenerna på Intiman, Berns, Chinateatern och Vasateatern i Stockholm. Hon har också haft roller i julkalendrarna Pelle Svanslös och Julens hjältar. Sedan 2004 driver hon också ett produktionsbolag.

Annons