Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Sanna Nielsen och Lotta Engbergs relation – efter år av konkurrens

08 maj, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
sanna nielsen och lotta engberg
Sanna Nielsen och Lotta Engbergs privata relation stäcker sig över 30 år bak i tiden. Samtidigt är de varandras största konkurrenter i allsång på tv.
Annons
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisenBrand logo
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

I sommar kan vi åter igen se Sanna Nielsen, 37, och Lotta Engberg, 59, leda varsitt allsång-program i tv. Medan Allsång på Skansen leds av Sanna från Stockholm, står Lotta värd för Lotta på Liseberg i Göteborg.

När de båda nyligen gästade soffprogrammet Tilde på TV4 berättade de om sin privata relation.

Minns Sanna Nielsen som barn

lotta engberg
Tv-programmet Lotta på Liseberg med Lotta Engberg.

Som barn brukade Sanna Nielsen följa med sina föräldrar till dansbanan. Lotta Engberg minns tiden för över 30 år sedan då den lilla flickan Sanna satt på scenkanten och tittade på medan föräldrarna dansade loss till Lotta Engbergs orkester.

Annons

– Jag minns dig, och jag minns att du hette Sanna. Och jag minns mor och far som älskade att dansa till dansmusik. Du var så snäll, du störde inte. Mamma och pappa fick dansa och så brukade du få komma upp och sjunga, säger Lotta och får medhåll av Sanna.

– Jag älskade att följa med mamma och pappa ut när de skulle dansa, framförallt till Lotta Engbergs orkester. Jag var kanske 6-7 år gammal och sådan stalker. Jag satt ju där varje helg så till slut kände väl du att ”nej men nu får tösabiten komma upp och sjunga!”

Sanna berättar att låten Världens bästa servitris var en favorit ur repertoaren.

Skickar sms till Lotta Engberg

sanna nielsen och lotta engberg 1996
Lotta Engberg och Sanna Nielsen sjunger ihop på scen 1996.

I en tidigare intervju med Expressen har Sanna Nielsen också pratat om sin och Lottas relation. Även om tv-kanalerna SVT och TV4 gärna slåss om tittarsiffror under allsångskvällarna försäkrar Sanna att hon och Lotta inte jämför sig med varandra. De båda kvinnorna har dessutom jobbat tillsammans vid flera tillfällen genom åren.

Annons

– Vi brukar sms:a lite då och då under sommaren och frågar hur det känns, och hur det går. ”Gud vad bra ni gjorde det där”, och vice versa, säger Sanna till tidningen.

Sanna hyllade Lotta i tv

Pandemi-sommaren 2020 fick varken Sanna eller Lotta ha publik på plats i sina sändningar. Som en hyllning till sin vän framförde Sanna Nielsen då ett Lotta Engberg-medley i Allsång på Skansen. I Aftonbladet sa Lotta att tilltaget förvånade och gladde henne.

– Sanna är ju fantastisk måste jag säga. Sedan blev jag så fruktansvärt chockad när hon sjöng medley, då satt jag mest och skrev sms till henne hela tiden. Vi pratade under veckan och hon sa ingenting om att hon skulle göra det här, så jag blev verkligen chockad. Jag rodnade nästan!

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons