Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mats Ronanders relation till exfrun Sanne efter alla år

31 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Han har kompat Ulf Lundell, turnerat med Abba och tävlat med supergruppen Ravaillacz i Melodifestivalen.
Mats Ronander har många strängar på sin lyra.
Många förknippar också artisten med äktenskapet med danska stjärnan Sanne Salmonsen – så är exparets relation i dag!
Annons
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Född i Sundsvall och uppvuxen i Örebro började Mats Ronander redan som ung drömma om ett liv som rockstjärna. Han var bara 15 år när han började spela med bandet Crossway Blues i Örebro, och fick gig i flera städer runtom i Sverige. Det var dock året därpå, när han ersatte Peps Persson i Blues Quality och bandet ombildades till Nature som karriären kom igång på riktigt.

Mats nya band började turnera med Ulf Lundell, och han spelade på flera av artistens studioalbum. Men det var inte den mest framgångsrika musikakten som Ronander förknippades med – artisten turnerade senare med Abba i både Europa, Nordamerika och Japan.

1985 gifte sig Mats Ronander med danska rockstjärnan Sanne Salomonsen, och paret fick en son tillsammans – Victor-Ray Salomonsen Ronander. Mats och Sanne var gifta fram till 1992, men förknippas fortfarande med varandra. Samma år som skilsmässan fick Ronander också sin största hit, singeln Gör mig lycklig nu tillsammans med danska Kim Larsen.

Mats Ronander 2022.
Mats Ronander på scen 2022.

Mats Ronander om relationen med Sanne

Trots uppbrottet har Mats Ronander och Sanne Salomonsen en fortsatt fin relation, och spelar ihop emellanåt än i dag. Under 2023 är de på en liten turné tillsammans, och ska bland annat spela i Malmö.

Annons

– Vi hade en grym förälskelse som varade i fem sex år, fick en son och har nu till och med ett barnbarn ihop. Så det är klart att vi har setts mycket, vi har haft en jättefin kontakt. I dag är vi bästa vänner, sa Mats Ronander om relationen med exet, i Södertälje Länstidning 2015.

Mats Ronander med frun Odette och exfrun Sanne Salomonsen.
Mats Ronander med sin nuvarande fru Odette, och exfrun Sanne.

Mats har också döttrarna Gina och Suzy från två andra relationer. I dag är han gift med frun Odette Ronander.

2013 tävlade Mats Ronander också med supergruppen Ravaillacz i Melodifestivalen, tillsammans med Tommy Körberg. Johan Rabaeus och Claes Malmberg. Låten En riktig jävla schlager tog sig till final där den kom sist, men gjorde sedan succé på Svensktoppen och blev en radiohit.

Annons