1:06

Efter reklamen: Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

(1:06)

Shannen Doherty, 50, blev ikonisk med rollen som Brenda i Beverly Hills 90210 på 90-talet, och gjorde efter det också en av huvudrollerna i häxdramat Förhäxad.

Men för sex år sedan diagnostiserades skådespelaren med bröstcancer, och genomgick cancerbehandling. Efter två tuffa år såg det ut som att läkarna hade lyckats få bort cancern, och Doherty räknades vara i remission.

2020 kom dock beskedet som Beverly hills 90210-stjärnan hade fruktat – cancern var tillbaka, och mer framskriden än tidigare. Shannen Dohertys bröstcancer är i fjärde stadiet, vilket betyder att den har spridits till andra delar av kroppen också.

I en intervju med Good morning America berättar skådespelaren hur hon vet att situationen är allvarlig, men att hon samtidigt vägrar se sig som döende.

– Jag vill inte bete mig som att jag ska dö, säger Shannen Doherty i tv-programmet.

Så här såg Shannen Doherty ut i Beverly Hills 90210.

Aaron Spelling Prods/Courtesy Everett Collection

Shannen Doherty vägrar sluta jobba

Istället vill Shannen ta vara på all tid hon har kvar, och fokusera på att tillbringa så mycket tid som möjligt med familj och vänner, och ”leva livet”. Däremot har hon ingen lista över saker hon vill göra innan livet är slut.

– Jag vill leva som att jag inte har saker att checka av för jag kommer att fortsätta slåss för att hålla mig vid liv, säger Shannen Doherty i Good morning America.

Skådespelarna som betedde sig så illa på inspelningarna att de fick sparken

Trots sin sjukdom har Shannen Doherty fortsatt arbeta, och står listad som skådespelare på flera fortsatta projekt.

– Många människor som blir diagnostiserade med cancer i fjärde stadiet skrivs liksom av. Det förutsätts att de inte kan arbeta eller arbeta med full kapacitet, och det är inte sant, säger hon och fortsätter:

– Det är något som jag verkligen vill att människor ska sluta förutsätta och ge oss en chans att motbevisa dem.