Keke Palmer har PCOS.

27-åriga Hustlers-skådespelaren Keke Palmer lider av polycystiskt ovarialsyndrom – pcos. Det berättar hon nu öppet om på Instagram för att hjälpa andra i samma situation.

Sjukdomen innebär att hon har för många äggblåsor på sina äggstockar, och samtidigt har för mycket testosteron i kroppen.

Till en bild där hon visar upp sitt osminkade ansikte med tydlig akne konstaterar Palmer att hon har blivit attackerad av sjukdomen från insidan under hela sitt liv – men utan att veta om det.

Som skådespelare har hon försökt allt för att bli av med sin akne, och tagit två kurer av den starka medicinen Accutane utan resultat. Hon uppmuntrades också att äta nyttigt och dricka mycket vatten, saker hon redan gjorde utan att det blev någon skillnad. Det var först när stjärnan såg över sin familjehistoria som hon insåg att något var fel.

”Vi kan hjälpa oss själva. Min hy har gjort mig ledsen många nätter, men jag ger inte upp på mig själv. Jag vet att det inte är jag och att min kropp har ropat på hjälp”, skriver hon.

Keke Palmers ilska mot läkarna

Keke Palmer är nu upprörd över att hon inte fått hjälp av läkare tidigare, utan att de bara dragit förhastade slutsatser och inte hjälpt henne undersöka problemen – något som andra i hennes familj också råkat ut för.

”Läkare är människor, och om man inte ser ut att passa kan de tro att det inte är ens problem. De kanske inte ens föreslår det om man 'ser hälsosam ut' vad nu det betyder”, skriver Keke Palmer.

Skådespelaren avslutar med att be om fansen böner för att hon får rätsida med sin hälsa och hy nu är hon vet vad som är fel.

Läs mer:

Hur länge håller egentligen smink? Här är svaret!

Återfukta i vinter! 6 magiska nattkrämer mot torr hy

Ulrika Jonssons kritik mot avklädda bilden: Gör mycket skada