Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skådisarnas och tv-stjärnornas
lögner – inför alla

09 sep, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
De har lurat oss alla i åratal. Här är sanningen om Dr Phil, Julia Roberts, Elvis Presley och en rad andra stjärnor.
Annons
8 lögner från 00-talet vi intalade oss var helt sannaBrand logo
8 lögner från 00-talet vi intalade oss var helt sanna

Att vi blivit lurade på det här sättet hade vi inte någon aning om.

Julia Roberts klipptes in på Pretty Woman-affischen

Det är en 90-talets stora filmklassiker. Men visste du att det faktiskt inte är Julia Roberts kropp som syns på den ikoniska filmaffischen till Pretty Woman? Roberts var inte tillgänglig för fotograferingen så i stället fick hennes stand-in Shelley Michelle fotograferas med Richard Gere – sedan klipptes Roberts huvud in på bilden.

Elvis Presley var egentligen blond

Hans svarta kalufs var ett av hans främsta kännetecken. Men visst du att Elvis egentligen var blond? Hans personliga frisyr färgade stjärnans hår svart varannan vecka – en av orsakerna till det var att Elvis tyckte att det mörka håret bättre lyfte fram hans ögon och ansiktsdrag på film.

Annons

Rachel McAdams bar peruk i kultfilmen

Mean Girls från 2004 är en riktig klassiker i kategorin high school-filmer. I rollerna syns bland andra Lindsay Lohan och Rachel McAdams. Den sistnämnda syns i filmen med ett blont hårsvall – det är dock inte hennes eget. Hon bär faktiskt en blond peruk.

Humphrey Bogarts trick med Ingrid Bergman

Det är en odödlig filmklassiker, Casablanca från 1942 med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna. I filmen framstår det dock som att Bogart är längre än Bergman men det stämmer inte med verkligheten – i själva verket var han fem centimeter kortare. För att komma runt detta "problem" bar han platåskor och stod på lådor under inspelningen.

Annons

Är Dr Phil en riktig doktor?

Det här är lite komplicerat. I Sverige framstår det kanske inte så märkligt att Dr Phil kallar sig för doktor fast han inte är läkare – han har en doktorsexamen (i psykologi) och här menar vi just det när vi kallar någon för doktor. En läkare behöver däremot inte vara doktor. I USA däremot har det gång på gång blivit rubriker då man anser att Dr Phil luras genom att kalla sig för doktor eftersom man där tycker att det antyder att han skulle vara läkare.

36-åring spelade 14-åring i Harry Potter

Visst, Missnöjda Myrtle kanske såg lite gammal ut i Harry Potter och hemligheternas kammare. Men att det 14-åriga spöket spelades av då 36-åriga Shirley Henderson hade vi aldrig trott.

Annons