Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tennisstjärnan Stefan Edbergs barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

09 jul, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Han rankades som etta i världen. Mitt under tenniskarriären gifte sig Stefan Edberg med sin Annette efter ett triangeldrama med Mats Wilander – nu har parets barn vuxit upp.
Annons
7 saker vi minns från 90-taletBrand logo
7 saker vi minns från 90-talet

Stefan Edberg är en av våra största idrottare genom tiderna. Tennisspelaren från Västervik blev proffs redan som 17-åring 1983 och spelade sedan i världseliten fram till 1996.

Stefan Edberg var världens bästa tennisspelare i början av 90-talet.

Genom sin karriär spelade Stefan Edberg hem över 20 miljoner dollar i prispengar – närmare 180 miljoner kronor. I början av 1990-talet rankades han som världsetta i singel under 72 veckor.

Annons

Stefan Edbergs familj – så lever de i dag

Under samma period bildade Stefan Edberg familj. I april 1992 gifte han sig med sin Annette, som hette Olsen före äktenskapet. Förhållandet blev uppmärksammat då Annette tidigare hade varit tillsammans med tenniskollegan Mats Wilander.

– Det var speciellt. Men ibland i livet hamnar du i sådana lägen, och då får du försöka hantera det så gott det går. Egentligen är det inget jag vill prata mer om, har Stefan Edberg sagt till Expressen om triangeldramat.

Efter bröllopet fick Stefan och Annette snart två barn. Dottern Emilie Edberg föddes 1993, året efter bröllopet, och sonen Christopher Edberg föddes 1997. Familjen var under många år bosatt i Kensington i London i Storbritannien men flyttade hem till Sverige i början av 2000-talet.

Annons

Stefan Edberg, 55, och Annette Edberg, 57, är numera bosatta i Växjö och i den småländska staden bor också sonen Christopher, som hunnit bli 24 år gammal. Dottern Emilie Edberg blir i år 28 år gammal och bor i London – enligt hennes LinkedIn-profil jobbar hon där med mode och lyxiga event.

Stefan och Annette Edberg med barnen Emilie och Christopher 1999.

Stefan Edberg har byggt upp en förmögenhet

Stefan Edberg själv har efter karriären bland annat drivit en tennisakademi i Växjö och han har också tränat storstjärnan Roger Federer. Men framför allt har han ägnat sig åt kapitalförvaltning – redan för tio år sedan beräknades Edbergs förmögenhet till en halv miljard kronor.

Annons

Med företaget Case Asset Management har han också jobbat med att förvalta andra rika människors pengar.

– I mitt fall har jag, bland annat genom tennisen, skapat mig en mindre förmögenhet som jag vill förvalta så bra som möjligt till så låg risk som möjligt. Jag är inte typen som spekulerar utan tror på försiktiga placeringar. På tennisbanan var jag väldigt offensiv. När det kommer till placeringar så är jag raka motsatsen – väldigt defensiv, har Stefan Edberg berättat för Affärsliv 24.

Emilie, Christopher, Annette och Stefan Edberg på Wimbledon häromåret.

Han pratade då också om varför han hållit en så låg profil sedan han slutade spela tennis professionellt. Stefan Edberg syns sällan i tv-program och intervjuer.

– Det passar mig och min personlighet. Jag har alltid varit ganska blyg. När jag kom fram i tennisen och tvingades stå i rampljuset så fick man vänja sig och lära sig hantera det varefter. Numera är det rätt skönt att kunna åka tunnelbana när jag är i London och hälsar på min dotter utan att bli igenkänd, berättade han för Affärsliv 24.

Annons