0:49

Efter reklamen: Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar

(0:49)

Mats Wilanders barn i USA

Mats Wilander.

Adam Stoltman

Tennisstjärnan Mats Wilander, 56, klev 1988 upp som etta på världsrankingen. Under karriären vann han hela 33 singeltitlar. Wilander är sedan länge bosatt i USA och tillsammans med hustrun Sonya som han har fyra barn tillsammans med – Emma, Karl, Erik och Oskar.

Så lever modellen Jannike Björling i dag – efter åren med Björn Borg

Då barnen numera är utflugna sålde Wilander i fjol lyxvillan på tusen kvadratmeter i Idaho för att flytta till något mindre med hustrun. Prislappen låg på över 40 miljoner kronor.

– Det var helt okej, sa Mats Wilander till Expressen efter affären.

Ingemar Stenmarks vuxna dotter – så ser hon ut idag

Ingemar Stenmark.

Aftonbladet/TT

Slalomlegendaren Ingemar Stenmark, 65, behöver väl ingen närmare presentation. 86 världscupssegrar och ett gäng OS- och VM-guld talar för sig självt. Utanför skidbacken höll Stenmark länge en låg profil men på senare år har han synts betydligt mer i offentligheten – han deltog ju till och med i "Let's dance".

Stenmark har två döttrar – Nathalie, 37, tillsammans med Ann Uvhagen och Iza, 13, tillsammans med nuvarande hustrun Tarja Stenmark.

Patricia och Björn Borgs barn har vuxit upp – så ser de ut idag

När Nathalie Stenmark gifte sig med sin amerikanske pojkvän Eric Koefoed 2017 syntes hela familjen för ovanlighetens skull tillsammans.

Ingemar Stenmark med dottern Nathalie

Karin Törnblom/TT

Ingemark Stenmark med hustrun Tarja och dottern Iza.

Olle Sporrong/EXP/TT

Patrik Sjöbergs hemliga dotter

Patrik Sjöberg.

Jan Collsiöö/ TT /

Höjdhopparen Patrik Sjöberg, 56, är för alltid inskriven i historieböckerna då han 1987 slog världsrekord när han hoppade 242 centimer. Samma år tog han VM-guld i höjdhopp.

Från sitt förhållande med Therese Lorentzon har han dottern Isabelle som nu hunnit bli 20 år. Sjöberg valde under många år att vara hemlighetsfull kring dottern och hålla henne utanför offentligheten.

– Hon vill inte synas, Isabelle har aldrig haft något behov av det. Och jag känner verkligen att min dotter ska få välja själv, berättade han i en intervju med Expressen för några år sedan.

– Sedan har jag aldrig fattat det där med kändisar och deras ungar. Titta bara på de där Wahlgrens och Skarsgårds. Hur många finns det egentligen? Och är det verkligen naturligt att alla ska stå på scen, vara med i tv, spela teater och synas överallt.

På senare tid har dock Isabelle med ojämna mellanrum dykt upp på Patrik Sjöbergs Instagramkonto.

Billan Östlunds son blev elitidrottare

Billan, på den tiden hon hette Westin.

Jan Collsiöö/TT

Längdskidåkaren Marie-Helene "Billan" Östlund, 55, var det sena 80-talets Frida Karlsson – "Billan", på den tiden med efternamnet Westin, var bara 20 år gammal när hon 1987 tog ett sensationellt VM-guld i fristil. Under sin karriär tog hon totalt fyra VM-medaljer och hon deltog i OS 1988, 1992 och 1994.

Tillsammans med maken Erik Östlund har hon två barn, sönerna Alvin och Max, som hunnit bli 24 och 22 år gamla. Trots att båda föräldrarna var elitskidåkare blev det inte längdskidor för barnen – i stället är det motorsport som gäller. Alvin Östlund tävlar i motorcross på elitnivå och Billan följer med på tävlingarna.

– Vi har varit på nästan varje tävling som Alvin åkt, har hon berättat för Expressen.

Gunde Svans barn går i pappas fotspår

Gunde Svan.

Jan Collsiöö/TT

En av världens främsta längdskidåkare genom alla tider med fyra OS-guld och sju VM-guld. Efter karriären blev Gunde Svan, 59, sedan en älskad programledare, i bland annat "Fångarna på fortet".

Med hustrun Marie Svan har han barnen Julia, 28, och Ferry, 24, som båda gått i pappas fotspår på olika sätt – Julia var en framgångsrik längdskidåkare på juniornivå och har på senare år bland annat varit verksam som skidexpert medan Ferry tävlar på världsnivå i timbersport, ett slags skogshuggartävling.Pernilla Wibergs barn är numera tonåringar

Pernilla Wiberg.

Jonas Ekströmer/TT

Hon debuterade i världscupen 1990 och med åren blev Pernilla Wiberg en av våra främsta utförsåkare genom tiderna. Fyra VM-guld och två OS-guld blev det under den framgångsrika karriären.

Sedan 26 år tillbaka bor Pernilla Wiberg på franska rivieran i Monaco tillsammans med maken Bödvar Bjerke – som varit svensk landslagstränare – och deras två barn, Axel, 18, och Sofia, 16.

Utvald läsning

Femina