Fråga doktorn

TT
TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Susanne Axell
0:49

Efter reklamen: TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Susanne Axell

(0:49)

Slå på ljud

Hälsoprogrammet med Suzanne Axell har under snart tjugo år svarat på svenska folkets alla hälsofrågor. Men i våras valde Suzanne, efter över 600 avsnitt, att göra sin sista insats som programledare för Fråga doktorn.

Sigrid Bernsons plan för barn med Robin Bengtsson

Suzanne Axells avhopp från Fråga doktorn

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, sa Suzanne Axell tidigare i ett pressmeddelande.

Och när det sista avsnittet sänts med Suzanne i programledarspetsen välde mailen in till programledarens inkorg.

– Det välde ju in som en tsunami. Jag tror jag satt i en vecka i samband med att jag slutade på Fråga doktorn. Berättar Susanne Axell för Expressen.

Men efter 18 år i tv-rutan och ett pendlande mellan lägenheten i Stockholm och tv-studion i Umeå kände programledaren att hon gjorde rätt beslut att lämna programmet.

– Ibland har man känt att livet visslar förbi på en tågstation. Man spräcker ju i princip alla helger från första augusti till sista maj, berättar Suzanne Axell.

Suzanne Axell slår tillbaka mot fixeringen vid rynkor

Fråga doktorns nya programledare Sofia Rågenklint

Trots Fråga doktorn-profilens avhopp så lever programmet vidare efter att nya programledaren Sofia Rågenklint tagit över rollen. Suzanne berättar att hon haft en kort kontakt med efterträdaren men känner sig redo att lämna programmet bakom sig.

– Vi har utbytt vänligheter. Sofia sa att hon var väldigt nervös när hon tog över. Men programmet har rullat på jättefint. Sen kan jag inte säga att jag suttit klistrad på måndagskvällarna eftersom det börjar hända så mycket andra grejer i mitt liv, berättar Suzanne för Expressen.

– De är fria fåglar och ska flyga själva. Förstår du? Nu har den här ruggugglan lämnat boet liksom. De ska göra programmet på sitt sätt, avslutar Suzanne.

Suzanne Axell om att vara frivilligt barnlös – beslutet med sambon Jörgen

TV: Se 8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ
1:15

Efter reklamen: TV: Se 8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ

(1:15)

Slå på ljud
Mest läst