Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

SVT:s beslut – tar tillbaka tv-hallåorna

30 okt, 2020 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Efter Anders Tegnells besked att det kan bli svårt att samla släkten i jul försöker nu SVT göra sitt.
Kanalen har valt att ta tillbaka sina hallåor i tv, för att bidra med mänsklig närvaro.
– Om vi kan bidra till att vara någon form av sällskap så är det jättetrevligt, säger hallåa-veteranen Jovan Radomir till Aftonbladet.
Annons

Coronarestriktionerna blir allt hårdare i delar av landet, och tidigare har Anders Tegnell konstaterat att det kan bli svårt att samla släkten för julfirandet i år.

Nu väljer SVT att dra sitt strå till stacken för att lysa upp lite i tillvaron, och ta tillbaka tv-hallåorna igen. De klassiska halloårna togs tillbaka till rutan i våras, och när de togs bort i juli var de saknade.

– Det var så uppskattat, tittare hörde av sig och var glada för det sällskap de fick under dagen. Nu närmar vi oss också en tid då man kan känna sig extra ensam eftersom man brukar samlas runt julhelgen, säger Jovan Radomir, som är en riktigt veteran i sammanhanget, till Aftonbladet.

Vill bidra med sällskap ute i stugorna

Radomir får sällskap på positionen av Anna von Rosen och Ritza Papaconstantinou.

– Det känns verkligen jättekul, det är en helt annan grej än att bara prata. Det blir en utmaning. Jag är skådespelare från början, men då har man någon att relatera till när man agerar, nu ska jag prata med en osynlig publik. Det är lite pirrigt, säger Anna von Rosen till tidningen, och fortsätter:

Annons

– Jag tror att det här betyder väldigt mycket för väldigt många, i synnerhet i jul. Jag tar det här på största allvar, jag hoppas verkligen jag och vi kan skänka värme, glädje och sällskap. Vi blir någon sorts ställföreträdande vän till tittarna, säger Anna von Rosen till Aftonbladet.

Jovan Radomir hoppas kunna bidra med sällskap för de som behöver det, och är glad att det nu kommer finnas tv-hallåor i rutan även kvällstid.

– Om vi kan bidra till att vara någon form av sällskap så är det jättetrevligt. Det här innebär också att vi den här gången ska köra kvällstid, det är grejen den här gången. I våras var det bara på dagtid. Nu kommer det att bli som förr i tiden, det blir hallåor på riktigt.

Så mycket tjänar de kvinnliga programledarnaBrand logo
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

Läs mer:

Annons