Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tusses hälsoproblem innan Eurovision – tvingas göra ingrepp i halsen

22 apr, 2021 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram
tusse är sjuk - halsen -

Den 18 maj ska Tousin ”Tusse” Chiza ställa sig på scenen och tävla med låten A million voices i Rotterdam. Men artisten har tappat rösten och ska i dagarna genomgå ett ingrepp.

Annons
Tusse Chiza om nerverna inför EurovisionBrand logo
Tusse Chiza om nerverna inför Eurovision

Om mindre än en månad ska Tousin ”Tusse” Chiza ställa sig på scenen i Rotterdam, Nederländerna, för att tävla i den första semifinalen av Eurovision. Dock har vår Mello-stjärna Tusse stött på patrull. Strax efter att han kammade hem årets tävling av Melodifestivalen – tappade han rösten.

Under alla intervjuer strax efter vinsten i Melodifestivalen, fick Tusse kämpa för att få ut orden. I SVT:s Morgonstudion bara dagar efter kunde Tusse knappt prata. Han harklade, rosslade och väste sig igenom fråga efter fråga, med gott mod.

Tusse om kommande ingreppet hos läkaren

Trots att Tusses alla uppdrag som väntade efter Melodifestivalen blivit inställda, eftersom halsproblemen gjorde att han inte kunde sjunga känner han sig fortfarande inte bättre.

Annons

Nu avslöjar A million voices-artisten att han ska till läkaren för att utföra ett ingrepp, för att få närmare vetskap om vad det är som är fel.

”Tjena hörrni! Har haft lite problem med rösten ett tag nu och varit hos en fantastisk läkare för och kolla upp detta. Kommer i dagarna att göra ett mindre ingrepp där läkaren ska kolla lite närmre på vad detta kan bero på”, berättar Tusse nu på sina sociala medier.

Tusse åker hem till Dalarna – måste vila innan Eurovision

Tusse meddelar även att han på läkarens order ska ta det lugnt i sju dagar, och därför passar artisten på att åka tillbaka hem till Dalarna.

”Efter det är jag beordrad vila i en vecka och drar då hem till Dalarna och vilar. Gissa om jag kommer hinna med mycket skolarbete! Inget och oroa sig över men känner att jag behöver ha er med mig i det här.”

”Nu hoppas jag på det bästa och att jag kan vara pigg och utvilad till Rotterdam”

Foto: TT/Instagram

Annons