Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-kockens bebis sjuk i corona – yngsta som smittats

29 okt, 2020 
Tv-kocken Johan Jureskog blev sjuk i corona i oktober.
I samband med det smittades även hans fru – och deras nyfödda bebis.
– Enligt läkarna på Karolinskas barnakut så är han den yngsta person som smittats med corona, säger Johan Jureskog till Aftonbladet.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Det var i början av oktober som kändiskocken Johan Jureskog blev sjuk i vad som skulle visa sig vara corona. Men eftersom han driver flera egna företag tog han inte sjukdomen på allvar, utan kände sig mest trött. Men dagen före sin bröllopsdag den åttonde oktober fick han stanna hemma för att han hade så ont i huvudet.

Paret fick sonen John Joh i augusti, och när den lilla bebisen fick feber reagerade föräldrarna snabbt.

– På helgen några dagar senare så hade vi middag hemma, då sköt John Johns temperatur i höjden. Vi ringde 1177 och de ville att han skulle komma in eftersom han var så liten och hade 39 graders feber, berättar Johan Jureskog för Aftonbladet.

Jureskogs fem veckor gamla bebis fick corona

På sjukhuset fick familjen veta att den fem veckor gamla bebisen hade fått corona.

– Enligt läkarna på Karolinskas barnakut så är han den yngsta person som smittats med corona. Några har fötts med det, men han är tydligen den yngste. Det sägs att barn nästan inte kan få det, men det är bullshit. Det handlar nog om att inte skapa panik, säger Johan Jureskog till tidningen.

Annons

I samband med sonens insjuknande diagnostiserades också hans föräldrar med coronaviruset. Johan Jureskog menar att han inte fick de mest typiska symptomen förrän en bit in i sjukdomen, och därför inte förstod vad det var.

– Vi hade inte känt av det speciellt mycket, men mina smaklökar försämrades och det kom ganska sent, annars hade vi reagerat tidigare, säger kocken till Aftonbladet.

Läs mer:

Annons