Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Sven Melander är död – familjens gripande ord om sorgen

31 mar, 2022 
AvAlice Göransson
Sven Melander
Journalisten och skådespelaren Sven Melander har gått bort.
I ett uttalande berättar hans familj om den sorgliga nyheten.
– Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom i fred, säger sonen Victor enligt Expressen.
Annons
Sven Melander har gått bort – blev 74 årBrand logo
Sven Melander har gått bort – blev 74 år

Sven Melander hann med mycket under sin karriär. Han började som journalist på 70-talet, men de allra flesta kanske trots allt förknippar honom med Sällskapsresan – där han slog igenom stort som karaktären Bertil ”Berra” Olsson.

Blev friskförklarad från cancer – drabbades igen

2018 drabbades Sven av cancer, men efter två års kamp friskförklarades han. I höstas kom dock det dystra beskedet att han drabbats av cancer igen. På sin Facebook-sida berättade han om den tragiska nyheten.

– För tre och ett halvt år sedan stod jag här med den här mössan på huvudet och lät meddelat att jag faktiskt har blivit sjuk. Jag var full av tillförsikt inför framtiden och tänkte att det har ska vi nu ordna, och det gjorde det också. Det gick två år sedan blev jag friskförklarad, säger skådisen i videon och fortsätter:

Annons

– Nu står jag här igen och då är jag väldigt ledsen att jag måste meddela igen att jag drabbats av cancer. Inte samma cancer utan jag har fått en ny typ av cancer. Men det är bara att kämpa på. Jag hade tänkt att den här hösten skulle bli den stora comebacken på Facebook.

Sven Melander har gått bort, 74 år gammal

Nu har Sven gått bort, 74 år gammal. Enligt Expressen skriver Svens familj i ett uttalande att han somnat in lugnt och stilla. Han var omgiven av sin närmaste familj.

– Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom i fred, säger sonen Victor enligt tidningen.

Annons