Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Tvisten med Angelina Jolie fortsätter – Brad Pitt får inte mer tid med barnen

27 jul, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Angelina Jolie och Brad Pitt bröt upp 2016.
I maj i år kom domen i den utdragna vårdnadstvisten mellan Angelina Jolie och Brad Pitt.
Den betydde att föräldrarna får delad vårdnad om barnen.
Nu rivs domen upp – på grund av domarens kontakt med Brad Pitts advokat.
Annons
Angelina Jolie - 5 saker du inte visste om skådespelarenBrand logo
Angelina Jolie - 5 saker du inte visste om skådespelaren

Det har gått runt fem år sedan Angelina Jolie och Brad Pitt bröt upp från varandra, och sedan dess har det forna paret legat i en infekterad tvist. Mamman ansökte nämligen omgående om att få ensam vårdnad om barnen, något som Pitt motsatte sig.

Angelina Jolie har tidigare berättat att separationen var nödvändig för barnen skull.

– Jag separerade för min familjs välmåendes skull. Det var rätt beslut. Jag fortsätter att fokusera på barnens läkeprocess, säger hon i en intervju med Vouge India.

Domstolen gick först på Pitts linje

Och Brad Pitt har medgivit att han haft alkoholproblem under äktenskapet med Angelina Jolie.

– Jag drack för mycket. Jag kan inte minnas en dag sedan college där jag inte har druckit eller rökt på, berättade han för GQ Magazine.

Angelina Jolie med barnen Pax, Shiloh, Vivienne, Zahara och Knox.
Angelina Jolie med barnen Pax, Shiloh, Vivienne, Zahara och Knox.

Efter en utdragen rättsprocess blev det i maj klart att föräldrarna ska få delad vårdnad om barnen. Angelina Jolies anklagelser om att Brad Pitt brukat våld i hemmet kunde inte styrkas enligt domstolen.

Annons

”Jolies vittnesmål saknar trovärdighet i många viktiga aspekter, och den pågående vårdnadstvisten mellan de båda parterna måste få sitt slut enligt Pitts önskemål, för barnens bästa”, står det i domen.

Därför blir tidigare domen ogiltig

Den domen överklagades och har nu ogiltigförklarats, något som bland annat People rapporterar om. Anledningen till det är att domaren i målet, John Ouderkirk, inte tillräckligt tydligt gjort klart att och hur han arbetade med Brad Pitts advokat vid andra mål.

”Jolie tog del av den nya informationen enbart tack vare att hennes advokat frågade om domare Ouderkirk hade några nya uppdrag att rapportera om, inte för att domare Ouderkirk hade uppfyllt sin skyldighet under den juridiska etiken genom att lämna uppgifterna”, står det i tremannajuryns utlåtande enligt People.

”Sammanfattat kan domare Ouderkirks etikbrott, tillsammans med informationen om hans nyliga professionella relation till Pitts advokat, få en objektiv person, med vetskap om all fakta, att rimligtvis ifrågasätta domarens förmåga att vara opartisk. En ogiltigförklaring behövs”, slår juryn fast.

Brad Pitts nästa drag

Brad Pitt har tidigare sagt att om juryn kommer fram till att domen är ogiltig så ska parets tidigare överenskommelse om barnen från 2018 börja gälla igen.

En talesperson för Brad Pitt har kommenterat det hela till People.

– Vi kommer att fortsätta göra vad som är nödvändigt juridiskt, baserat på vad som framkommit är bäst för barnen, säger talespersonen bland annat.

Det verkar med andra ord som att denna följetång fortsätter ett tag till.

Annons