Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ulf Lundells avslöjande i Vardagar 4 och 5 – sparkat gitarristen Janne Bark

04 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJeppe Gustafsson/TT
Ulf Lundell
Ulf Lundell har sparkat sin gitarrist Janne Bark, som han har arbetat med i många år.
Det avslöjar han i sina nya böcker Vardagar 4 och Vardagar 5.
”Han försöker casha in, han liksom skämmer ner sej och även mej på nåt konstigt sätt”, skriver Ulf Lundell i sin bokserie.
Annons
5 kändisbråk vi minns (FEMINA)Brand logo
5 kändisbråk vi minns (FEMINA)

Ulf Lundell, 71, har valt att sparka sin legendariska gitarrist Janne Bark, 63. Bark har jobbat med artisten sedan 1982, och både varit med på turnéer och studioinspelningar.

Men efter närmare 40 år av samarbete är det alltså slut med det. Det berättar Ulf Lundell i de nya delarna av sin dagboksserie Vardagar. I böckerna, som är del fyra och fem i serien, skriver Ulf Lundell att de två har gjort sina sista spelningar ihop, för att Janne Bark har valt att börja måla.

”Men det här härm-opportunistiska av Bark. I alla år har jag försvarat honom, han är en utmärkt musiker. Han har humor men han saknar tydligen omdöme och spärr. Jag kan absolut inte kontakta honom och säja: Ge fan i att måla, din djävel men han försöker casha in, han liksom skämmer ner sej och även mej på nåt konstigt sätt”, skriver Ulf Lundell i bokserien.

Annons

Ulf Lundell sparkar Janne Bark

Artisten skriver i boken att Barks beslut att börja måla först gjorde honom matt, och sedan förbannad.

”Han ska tillskrivas, jag ska ta farväl, våra sista gig ihop var julgigen på Berns. Synd. Att repa med det här bandet har nästan alltid roligare än att spela med dom. Så många galna säjningar, så många skratt, han kommer saknas där”, skriver Ulf Lundell.

Janne Bark spelar på Ulf Lundells konsert.

Konflikten med Janne Bark är inte den enda på Ulf Lundells bord. Han har tidigare hamnat i bråk med producenten Kjell Andersson, som producerat Gyllene tider och Eldkvarn. De två jobbade ihop mellan 1978 och 1989, men när SVT gjorde dokumentären Ulf Lundell – friheten och ensamheten, så ville inte Kjell Andersson medverka.

– Han var länge den viktigaste artisten för mig. Men nu känns det som att det har gått så mycket sorg och elände i det. Det är som en lång kärlekshistoria som har gått fel, sa Kjell Andersson då.

Källa: Expressen.

Annons