0:56

Efter reklamen: Popgrupperna som försvann

(0:56)

27 år har gått sedan jazzartisten Viktoria Tolstoy, nu 47, slog igenom med sitt debutalbum Smile, love and spice och hyllades av fans och kritiker. Med åren har hon både prisats och släppt en rad nya album, som För älskad, Shining on you och My russian heart.

Viktoria Tolstoy och Per Holknekt 2004.

Jonas Hessman/TT

Många minns nog också Tolstoys uppmärksammade äktenskap med skateboardmästaren, Big brother-deltagaren och senare modedesignern Per Holknekt. De två träffades när han hade varit med i den första säsongen av den uppmärksammade realityserien 2000. När han kom ut från isoleringen i huset var Viktoria en av de första han träffade, då hon satt i expertpanelen. Paret gifte sig året därpå, men skilde sig sju år senare, våren 2008.

Matti Berenett lämnade rampljuset efter Skilda världar – så lever han i dag

Numera är Viktoria lyckligt gift med make och jazztrummisen Rasmus Kihlberg sedan många år, och paret har två barn tillsammans.

Lämnat rampljuset – men inte utomlands

Under coronapandemin hade Viktoria det jobbigt, liksom många andra artister och konstnärer – både för att hon saknade publiken, men också rent ekonomiskt. Makens fasta anställning som trummis blev räddningen.

– Det kommer in pengar varje månad. Utan det vet jag inte vad vi skulle ha gjort faktiskt, sa hon i en intervju med Expressen förra året.

Eftersom Viktoria inte syns så ofta i svenska tv-program längre är det nog många som har undrat över vart hon tagit vägen. Men bara för att hon inte syns särskilt mycket i Sverige betyder det inte att hon har lämnat rampljuset helt.

– Jag är mycket utomlands så det är inte så att jag syns mycket i tv här som för ett tag sen. Det är väl därför de flesta undrar vart jag är. Men jag syns på andra platser på jorden ändå, sa hon till Expressen.

Viktoria Tolstoy i Allsång på Skansen i somras.

Karin Törnblom/TT

I fredagens Doobidoo på SVT får de som saknat Tolstoy i rutan äntligen sin önskan uppfylld – då tävlar hon med Nisse Landgren. Tidigare i somras var hon också med i Allsång på Skansen.

Mer läsning

Femina