Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Wenche Myhres tidigare sjukdomskamp – tappade håret

08 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon blev Norges första tonårsidol, och har samarbetat med Povel Ramel.
Men efter en lång karriär drabbades Wenche Myhre av en tung tragedi – när hon blev sjuk i bröstcancer och tappade sitt hår.
– I dag skulle jag kolla om jag hade fått några gråa hår, men det behövde jag ju inte, har Wenche Myhre sagt till norska Magasinet.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Norska Wenche Myhre, 74, var bara 13 år gammal när hon slog igenom i hemlandet, och blev Norges första tonårsidol. Redan vid 18 års ålder hade hon haft åtta skivor på den norska topp tio-listan och spelat Dorothy i Trollkarlen från Oz – samt haft tre stora filmroller.

På 60- och 70-talet blev hon stor i Tyskland, och med hjälp av Povel Ramel har stjärnan blivit en folkkär figur även i Sverige. Många känner exempelvis igen låten Jag diggar dig som Ramel och Myhre gjorde tillsammans. Under karriären har hon fortsatt att kombinera artisteriet med skådespelandet, och haft roller så väl på scen som i olika filmer, samt tävlat i Eurovision song contest.

Wenche har varit gift tre gånger – först 1969 med Torben Friis-Møller, som hon fick tre barn tillsammans med. 1980 till 1991 vart stjärnan gift med filmregissören Michael Pfleghar, och 1995 till 1999 med Arthur Buchardt. Numera är hon sambo med svenska kompositören Anders Eljas.

Annons

Drabbades av bröstcancer – tappade håret

Efter en lång och intensiv karriär drabbades Wenche Myhre av en tung tragedi 2010 när hon blev sjuk i bröstcancer. Beskedet gjorde att artisten ställde in sig på att dö.

– Det är nog det värsta besked en människa kan få. Man kan knappt föreställa sig det. Jag tänkte, jaha, då är det väl min tur nu, berättade hon för norska Dagbladet, skriver Expressen.

Efter att ha opererats tvingades hon gå igenom cellgiftsbehandling, som gjorde att hon tappade håret.

– I dag skulle jag kolla om jag hade fått några gråa hår, men det behövde jag ju inte, sa Wenche Myhre till norska Magasinet.

Två veckor efter operationen stod artisten på scenen igen, och hyllade läkarna som hjälpt henne genom den tunga tiden.

Wenche Myhre 2019.

Idag verkar Wenche Myhre må bra, och i en intervju med VG hösten 2021 blickar hon framåt och kommer med insikter kring åldrande.

Jag kan få ett rynkigt ansikte, men jag vill inte ha en rynkig själ.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons