Artikeln innehåller reklamlänkar
utemöbler som passar inne och ute

Begränsa inte användningen av utemöblerna till sommarens soliga dagar. Få mer användning av dina utemöbler genom att välja möbler som fungerar både inomhus och utomhus. Det finns många fina alternativ att välja på, som är lika snygga och användbara året om!

Vi har valt ut 11 utemöbler som är lika fina på uteplatsen som i hemmet:

1. Soffa som passar inne och ute

Snygg utomhussoffa från Decotique

Den här snygga tresitssoffan från Decotique med beige linneklädsel kan stå ute hela sommaren och dessutom användas som inomhussoffa under vintern. Finns även i grått. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

2. Serveringsvagn för utomhusbruk

serveringsvagn som passar inne och ute

Stilren serveringsvagn i stål från Åhléns. Serveringsvagnen är gjord för utomhusbruk, men blir lika fin och praktisk i köket året om. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

3. Hängande stol som passar inne och ute

hängande stol från broste copenhagen

Skapa mysig stämning i hemmet och på uteplatsen med den här hängande stolen från danska Broste Copenhagen. Stolen är gjord i slitstark rotting och hängs upp med kedja och krok. Här kan du köpa den (länk till butik).

4. Matta för inom- och utomhusbruk

utomhusmatta från jotex

Stor, slätvävd matta som tål att stå både inne och ute. Mattan är gjord av återvunna PET-flaskor och syns här i färgen gråbeige, finns även i mörkgrått och dimgrönt. Finns även i mindre storlek, från Jotex. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Hylla för uteplatsen

hylla för inomhus- och utomhusbruk

Den här stilrena bokhyllan från Åhléns passar för växterna på uteplatsen, men även för böckerna i hemmet. Hyllan är gjord i stål vilket gör att den tål utomhusbruk, samtidigt som den också är ett snyggt val i inomhusinredningen. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

6. Stort soffbord som passar inne och ute

Bönan Lounge Table från Skargaarden

Det här eleganta soffbordet från svenska Skargaarden har en ram i aluminium och bordsskiva i granit. Finns med svart eller vitt underrede samt med ljusgrå alternativt mörkgrå granit. Lika snyggt inne som den är på uteplatsen. Här kan du köpa det (länk till butik).

7. Bänk för inom- och utomhusbruk

bänk från muuto

Bänk med rena linjer formgiven av Thomas Bentzen för Muuto. Bänken är gjord i stål och tål att stå ute, men passar även inne i hemmet. Ovan syns bänken i färgen burnt orange, finns även i mörkgrönt, vitt och svart. Här kan du köpa den (länk till butik).

8. Rottingsoffa till uteplatsen

rottingsoffa som passar både inne och ute

Inred ombonat och mysigt på uteplatsen med rotting. Rottingmöbler bör skyddas från regn och kan då användas som snygga inomhusmöbler. Rottingsoffan från Jotex har en tillhörande sittdyna i bomull och blir än mer inbjudande när den kombineras med fler kuddar. Här kan du köpa den (länk till butik).

9. Matta för både inom- och utomhusbruk

slitstark matta för uteplats och hall

Slitstark matta från svenska Pappelina. Mattan passar lika bra på uteplatsen som den gör i exempelvis hallen. Mattan är gjord i certifierad PVC och vävd i traditionella vävstolar i Dalarna. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

10. Brickbord som passar ute och inne

brickbord från Ernst

Minimalistiskt brickbord från Ernst som går att ta isär och använda som separat bricka vid behov. Brickbordet är gjort i plåt, vilket är ett tåligt materialval både ute och inne. Här kan du köpa det (länk till butik).

11. Hängstol för inom- och utomhusbruk

hängstol från åhléns

Hängstol i vit bomull från Åhléns. Hängstolen skapar en trivsam läshörna utomhus och blir också en mysig detalj inne i bostaden när den inte används på balkongen eller uteplatsen. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

Läs mer:

Designchefen: Så inreder jag min uteplats – 5 tips

Snygga utemöbler till balkongen

Så tar du hand om dina utemöbler

Mest läst