Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

8 snygga och trendiga lampor som tar över våra hem

19 sep, 2017 
AvMikaela Råberg
Ljusa upp hemmet med snygg belysning. Här är lamporna svenskarna inte kan få nog av just nu – och vi förstår varför.
Annons

Belysning sätter stämning i hemmet och särskilt viktigt är det att ljusa upp under årets mörkaste period.

Men att välja lampa kan ibland vara lättare sagt än gjort. För det första ska den passa in i miljön och för det andra ska den bidra med bra ljus – och sedan skadar det inte om den dessutom är tilltalande rent visuellt.

Hemnet är en utmärkt källa för inspiration och det som trendar där brukar också slutligen hamna i vart och vartannat hem. Här är några av de trendigaste lamporna just nu.

1. Mobil, Pholc

Med sin avskalade och tidlösa design ger taklampan från Pholc ett trendigt intryck, oavsett om den sitter i sovrummet, vardagsrummet eller över matplatsen.

2. Mirror ball, Tom Dixon

Spegelblank metall i den trendigaste tonen just nu: Silver. Den populära lampan signerad Tom Dixon ger hemmet en lyxig och spännande touch.

3. IC Lights, Flos

Är det någon lampa som verkligen tagit över på Hemnet – för att sedan nå mängder av hem – så är det IC Lights från Flos.

Annons

Med sin metallbas och vita glasklot skapar lampan en sober känsla, oavsett om den hänger från taket eller står på golv, bord, hylla eller bänk.

4. Kvist, Örsjö belysning

Den här taklampan i rå koppar för tankarna till industristil, men faktum är att designen är inspirerad av björkens grenar. Oavsett inredning fungerar lampan Kvist som ett uppfriskande tillskott i rummet.

5. Trearmad vintagelampa

Unikt är trenden i år och de charmiga antika lamporna med två eller tre armar och tygskärm verkar vara här för att stanna.

De här lamporna säljs sällan i vanliga butiker, så om du är sugen gäller det att hålla utkik på köp- och säljsajter, i antikbutiker eller på loppis.

6. 2097/30, Flos

Den mäktiga ljuskronan formgiven av Gino Sarfatti är en ständigt aktuell designklassiker som aldrig går ur tiden. Oavsett säsong eller nya trender dyker den här ofta upp i välinredda hem och vi tröttnar aldrig.

2097/30 från Flos, formgiven av Gino Sarfatti. Cirkapris: 13 495 kronor.

7. Panthella, Louis Poulsen

Diskret, men samtidigt elegant lampa som är lätt att tycka om.

Panthella, designad av Verner Panton, smälter lätt in i omgivningen med sin minimalistiska design och mjölkvita nyans.

8. Gatto Cocoon, Flos

Foto: Anders Bergstedt Styling: Stil & Rum för Alvhem/mäklare: Sara Wibréus

Fantasifulla former hjälper till att lyfta inredningen till nya höjder och kanske är det därför som den här smakfulla bordslampan från Flos dyker upp i allt fler hem.

Gatto Cocoon från Flos, formgiven av Achille Castiglioni och Pier Giacomo. Cirkapris: 4 620 kronor.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Den runda och generösa vasen finns snart i alla hem! Vasen är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form.

Annons

Läs även:

Annons