Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Nu är det bevisat: Här är färgerna du absolut inte ska måla ditt hem med

11 sep, 2017 
AvJoakim Holfve
Sugen på att måla om hemma? Här är tre nyanser du absolut inte ska satsa på.
Annons

Det var den australiensiska regeringen som beställde forskningsrapporten för att avgöra vilken färg de skulle sätta på cigarettpaketen för att minska antalet rökare – men resultatet kan också appliceras på inredning.

Där äggskalsvitt nästan alltid funkar hem så kom forskarna fram till att det finns en färg som är värre än alla andra – och den färgen heter Pantone 448 C, också kallad Opaque Couche. Den ser ut så här:

Anledningen till att man ska undvika den här grönbruna färgen när man målar om är att den helt enkelt sätter en i fel sinnesstämning.

– När man väljer vilken färg ens väggar ska ha så vill man ha färger som får en att känna sig glad och positiv. Den här färgen känns lite livlös, den sänker ditt humör, säger Heather Humphrey – grundaren av designfirman Alder and Tweed.

På frågan vilka andra färger man bör undvika när man målar om kom bland annat två färger snabbt på tal – en av dem var 60-talsfavoriten Peach Fuzz:

Den andra färgen heter Orange Popsicle och även om färgen är intensiv så är den svår att inreda med.

– Den är helt enkelt för mycket. Målar man sina väggar med orange får man en riktig wow-faktor – men inte på ett bra sätt, säger Heather Humphrey till Realtor.com.

 

Läs även:

Annons