Färginstitutet Pantone utsåg en klassisk blå färg till 2020 års färg. Pantone 19-4052 Classic Blue är en tidlös och lugn blå kulör som andas enkelhet och elegans. Men det är inte bara Pantones nyans som gör inredningen mer rofylld och stilfull. Trendfärgen finns i flera fina nyanser – från ljust himmelsblått till djupt marinblått.

Vi har samlat tolv snygga detaljer som tillför trendiga, blå toner till hemmet:

1. Bottoms up vas, Hay

Bottoms up vas från Hay

Stilren vas i tonat, blått glas från danska Hay, formgiven av Ingrid Aspen. Vasen finns även i en mindre storlek. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

2. Kuddfodral Deva, Chhatwal & Jonsson

Blå sammetskudde från Chhatwal & Jonsson

Stilren sammetskudde i en vacker, lite djupare blå nyans. Kuddfodralet har ett mönster som bidrar med snygg struktur i inredningen. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

3. Sandrine tallrik, Bloomingville

Sandrine tallrik från Bloomingville

Vacker tallrik i härliga blå nyanser som ger en rustik touch till dukningen. Tallriken är gjord för hand i glaserad keramik och varje tallrik är unik. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

4. Mimic spegel, Muuto

Mimic spegel i blått från Muuto

Mimic spegel i en midnattsblå nyans, formgiven av Normal Studio för Muuto. Den här lilla bordsspegeln blir en dekorativ detalj som dessutom är funktionell. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Påslakanset i linne, Ellos Home

Blått påslakanset i linne från Ellos Home

Blått påslakanset i tvättad, fransk linne, som är skönt mot huden och lätt att ta hand om. Påslakansetet finns också i flera andra färger, här ovan syns det i en snygg blåsvart ton. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

6. Blå sittpuff i sammet, Åhléns

Sittpuff i blå sammet från åhléns

Cylinderformad sittpuff i blå sammet som fungerar som en extra sittplats, fotpall eller varför inte som ett snyggt litet bord med en bricka på? Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

7. Ljusstake Balance, Ferm Living

Balance ljusstake från Ferm Living

Lekfull ljusstake från danska Ferm Living som dessutom blir en fin prydnad på hyllan när den inte används. Här i den vackra färgen Deep blue, finns även i beige och vinrött. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

8. Colour crate låda, Hay

Colour crate låda från Hay

Colour Crate är en låda från danska Hay som är både funktionell och snygg. Lådorna går att stapla på varandra samt vika ihop för praktisk förvaring. Formen flörtar med industristilen, samtidigt som den är modern och lekfull. Lådan finns i flera färger, här ovan i marinblått. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Sänggavel i sammet, Mille Notti

Sänggavel i sammet från Mille Notti

Vacker, blå sänggavel i sammet med rund form och dekorativ keder. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

10. Trio blomkruka, Klong

Trio blomkruka i blått från Klong

Trio Square är en elegant kruka i tre delar. Krukan har en innerkruka i ljusare blått, ytterkruka i mörkblått med kvadratiskt mönster och fat i mässing. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

11. Mohair throw, Stackelbergs

Mohair throw från Stackelbergs

Den här mjuka pläden från svenska Stackelbergs finns i två blå nyanser, här ovan i marinblått. Pläden är handgjord och har rullade fransar enligt gammal hantverkstradition. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

12. Fårskinn, Ikea

Blått fårskinn från Ikea

Blått, fluffigt fårskinn som kan användas för att mjuka upp på såväl bänken och stolen som på golvet. Finns att köpa här.

Läs mer:

Pantone har utsett årets färg 2020 – Classic Blue

Så inreder du med trendig blått – 9 inspirerande idéer

Trendspaning: Koboltblått är höstens coolaste accentfärg

Utvald läsning

Femina