Det här tittar dina gäster på när de är hemma hos dig – rum för rum
1:19

Efter reklamen: Det här tittar dina gäster på när de är hemma hos dig – rum för rum

(1:19)

Slå på ljud

Att ha tak över huvudet är självklart för de flesta av oss. För Claudia Behnan, som kom som treåring med mamma, pappa och lillasyster Pascal från krigets Libanon, är det inte det. Ödmjukhet och tacksamhet är känslor som genomsyrar hennes berättelse om familjens första lägenhet om två rum och kök, där hon och lillasyster fick dela rum.

– Jag minns att det gjorde mig lycklig och varm att vi ens hade ett eget hem. Men det här har också gjort att jag alltid haft ett driv att ta mig vidare och att drömmen om ett alldeles eget hus har alltid varit målbilden. Jag började jobba redan som 14-åring. Att arbeta har alltid varit min grej. Plus att jag gärna lägger i en extra växel för att nå mina drömmar.

Modern inredning framför mörk tegelvägg.

Framför vardagsrummets svarta tegelvägg, vit skänk från Ikea. Lampa, Carl-Johan, Olsson & Jensen. Tavlorna har Claudia målat.

Jesper Florbrant

Claudia flyttade hemifrån tidigt, i samband med att hon började arbeta direkt efter gymnasiet, och lyan i Norrköping var första steget i hennes boenderesa.

För elva år sedan blev husdrömmen sann. Nu bor hon med sin man Henrik och deras två söner, Charlie, 11, och Malcolm, 9 år, i en villa strax utanför Norrköping.

Idag inspirerar hon andra på Instagram

Claudia har en bakgrund inom modebranschen, redan som 20-åring var hon butikschef för Bikbok i Norrköping, sedan följde några år på Monki. Där­efter hade hon eget inredningsföretag med uppdrag åt bland annat Hemnet-kunder vid styling inför försäljningar.

Claudia Behnan

Ålder: 40 år.

Bor: I villa från 2010 strax utanför ­Norrköping.

Familj: Maken Henrik och sönerna Charlie, 11, och Malcolm, 9 år.

Gör: Influencer och inspiratör. Följ henne på Instagram @claudia.behnan

Sedan två år lever hon sitt liv som innehållsproducent och influencer, på sitt Instagramkonto @claudia.behnan gör hon samarbeten, men inspirerar också andra med bilder ur sitt liv och från sitt hem. Sedan vill hon bryta normer, och influera om allas lika värde och rätten till att vara den man vill. ”Det finns inte speciella kill- eller tjejkläder i min värld!”

Modernt mörkt kök från Kvik.

Köket från Kvik har suttit i tolv år, och har inte en skråma. Samma sak med den svarta granitskivan, där inte en repa syns.

Jesper Florbrant

– Att hålla på med detta tar mycket tid, det är många frågor och min inställning är att jag ska svara på allt, säger hon. Men jag är prestigelös och van att vara egen företagare. Även min man Henrik driver eget. Det är det bästa jag har gjort, jag styr min egen tid helt och hållet.

Huset byggdes 2010 och ligger med närhet till skog, vatten och natur. De stora fönstren vetter mot vattnet och släpper in ljus och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Familjen älskar utelivet och njuter av friheten det innebär att bo granne med naturen. Och att hundarna Bruna och Doris bara kan släppas ut i trädgården.

Så förvandlades det gamla stallet till ett välkomnande hem – häng med in

Det är viktigt att stilen speglar dig

När det gäller inredning får det gärna vara möbler som tar plats, mörka färger och designlampor. Om det finns något som särskilt utmärker Claudia och hennes stil så är det palmer och mycket växtlighet inomhus.

Ljust och modernt vardagsrum med mycket gröna växter.

Grafisk inredning när det vita granitgolvet möter den svarta inredningen. Matbordet har Claudia ritat och Henrik byggt, skiva av ask betsad i svart med metallben. Barstolar, By Crea. Krukan från Bloomingville. Leoparden i porslin är ett arvegods från svärfar.

Jesper Florbrant

– Jag är verkligen en palmmänniska, säger hon och skrattar stort på sitt smittande sätt.

– Sedan kan jag tipsa om att inreda med lite mer kaxiga saker som får ta plats. En sådan pjäs är till exempel lampan Vertigo från Petite Friture som hänger ovanför matsalsbordet. Den lyfter hela rummet.

Huset är en enplansvilla på 192 kvadratmeter med fem rum och kök med loft. En opraktisk men cool spiraltrappa leder upp till loftet som består av gästrum och balkong. Så småningom ska den trappan bytas ut.

Spiraltrappa som leder upp till ett loft.

Den coola spiraltrappan leder upp till loftet. På de två piedestalerna står kruka, Artilleriet, och vas, By On. Reklamskylten från en butik har Claudia ramat in. Lampa Sarfatti, Flos.

Jesper Florbrant

– Den är visuellt snygg, men inte mer än så. En dröm är att sätta in en betongtrappa mot väggen för att frigöra golvyta.

Husets enda våning består av vardagsrum och kök i öppen planlösning, arbetsrum, tre sovrum och två badrum. Golvet är i vit granit och är genomgående i alla rum utom sovrummen.

Lägenheten i Malmö som är späckad med smarta förvaringslösningar

– Min stil kan kännas avskalad, men jag gillar ­moderna möbler som jag blandar upp med klassiker. Jag är ingen loppismänniska men jag har några möbler och inredningsdetaljer som jag har fått ärva. Det viktigaste är att hemmet utstrålar trygghet, värme och kärlek och att vi trivs här hemma. Och att stilen speglar dig. Annars kommer du inte att trivas.

Modern och mörkt sovrum med säng från Carpe Diem.

I Henriks och Claudias sovrum ligger ett mörkbetsat parkettgolv. Säng från Carpe Diem, sängkläder och överkast, H&M Home, skinnkuddar, By On. Lampa Snoopy, Flos.

Jesper Florbrant

– Jag hämtar inspiration från sociala medier, gärna Pinterest, men också från möten med andra människor, resor och natur.

Claudia lever helst sitt liv i 190 knyck, ständigt med nya projekt och bollar i luften. Hon sätter alltid sina grabbar främst, men träffar gärna vänner och reser, när det funkar.

– Jag jobbar galet mycket, men tankar energi hemma med min familj. Jag älskar vårt hem, jag känner sådan ro här. Min drömstil är art déco, det är ditåt jag strävar!

Av Cecilia von Mentzer foto Jesper Florbrant stylist Jenny Martinsson

Mest läst