George Clooney till Femina om småbarnslivet: ”Tvättar och byter blöjor”

03 jan, 2021 
AvGUNNAR REHLIN
FotografTT
George Clooney
Hur tillbringar en megastjärna som George Clooney, 59, isoleringen under en pandemi?
Han skrattar.
– Med att tvätta, sopa, diska och byta blöjor. Ja, inte på mig själv utan på de små, säger han och fortsätter:
– Men det är väl en tidsfråga. När de slutar med det är det väl dags för mig att börja.
Annons
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barnBrand logo
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barn


Skådespelaren skrattar igen men blir sedan allvarlig.

– Det jobbiga är självfallet att inte kunna träffa människor, som till exempel mina föräldrar. De är 87 och 81 år gamla och vi kan inte ses. Det gäller också Amals föräldrar, som också är gamla. Det här är en tid då man verkligen skulle vilja tillbringa mycket tid tillsammans med dem.

George Clooney om ”underbara frun Amal”

När Femina möter George Clooney över ett samtal via Zoom är det egentligen för att tala om ”Midnight Sky”, den film han har regisserat och själv spelar huvudrollen i och som har premiär på Netflix i slutet av december.
Men Clooney hör inte till de skådespelare som bara är PR-maskiner – han talar gärna privatliv, politik och livet i största allmänhet.

George Clooney är gift med advokaten Amal Clooney.
George Clooney är gift med advokaten Amal Clooney och hade fyllt 55 år innan han blev pappa.

Sedan 2014 är George Clooney gift med advokaten och människorättsaktivisten Amal Clooney, 42. På sommaren 2017 föddes deras tvillingar Ella och Alexander.

Annons

Vi vill veta om det faktum att han efter ett långt liv som ungkarl har fått en egen familj, har förändrats hans syn på livet.

Han skakar på huvudet från andra sidan skärmen.

– Jag har de åsikter jag alltid har haft. Att jag nu har en underbar fru och två små dumskallar har inte förändrat det. Jag tror på demokrati och på att vi måste skydda den värld vi lever i. Att ha en familj är bra, men det har inte förändrat mina åsikter eller hur jag ser på världen.

George Clooney spelar vetenskapsman i The Midnight Sky

”Midnight Sky” utspelas i en värld där miljöförstöringen har gått så långt att de människor som överlevt måste bo i underjorden, samtidigt som astronauter undersöker om det finns möjlighet att bo på en annan, avlägsen, planet.

George Clooney spelar vetenskapsman i The Midnight Sky som har premiär på Netflix den 23 december.
George Clooney spelar vetenskapsman i The Midnight Sky som har premiär på Netflix den 23 december.

Clooney spelar en forskare som är ensam på en forskningsstation på Antarktis, ett av de få områden dit förstörelsen ännu inte har nått.

Annons

– För mig är det en berättelse om sorg, och om förlust och om upprättelse. Jag ville göra en meditativ film, med lite dialog, och där musiken skulle vara delaktig i att berätta storyn. Tystnad och stillhet, det var viktigt. Man får inte fastna i en känsla av ånger. Jag känner sådana som är äldre än jag, och då är man gammal, som hela sitt liv har levt med ångerkänslor. Det är fruktansvärt, det är som en cancer, det äter upp dig inifrån.

Tror på en tid efter Donald Trump

Det som oroar George Clooney mest är miljöförstöringen.

– Den globala uppvärmningen, att vi förstör planeten. Om inget görs kommer vi att hamna i det som skildras i Midnight Sky. Men jag tror inte att det kommer att hända. Jag är optimist. Jag är realist men optimist. Sen oroar jag mig över allt det hat som sprids runtom i världen. Det används för att splittra oss, det används som en kil. Vi måste inse att det är sanningen och fakta som gäller.

Annons

Han tror att Joe Biden som president kommer att betyda mycket.

– Jag känner honom privat, men det är inte därför jag säger att jag tror på honom. Han kommer att ta oss tillbaka till att vi inte kan göra allting på egen hand. Han kommer att vilja arbeta med våra allierade och slå ner på dom som begår fasansfulla övergrepp. USA har gjort en mängd misstag, men vi är bra på att ställa saker till rätta.

I maj nästa år fyller George Clooney 60.

George Clooney tycker om att skämta om att han är gammal.

Den 6 maj fyller han 60. Några tankar om det?

– Inte mycket ännu. Det suger. Men det är i alla fall bättre än alternativet, vilket skulle betyda att jag var död, säger skådespelaren.

Läs mer:

Titiyo om kärleken till 15 år yngre Viktor: ”Står aldrig med ryggen emot”

Sofia Helin gick kurs på slottet inför nya storrollenAnnons