”När jag skrev min självbiografi Draken i rummet förra året hade jag ett kapitel i boken som hette ”En hona i kupan” – med betoning på en, som i antalet.

Det var kanske de delarna bredvid min uppväxt och hederskulturen, samt mordet på min bästa väninnna Veronica, som var svårast att berätta om. Jag förstod att det skulle kunna uppfattas både svekfullt och osysterligt.

Det är en sak att vittna om hur män med makt missbrukar sin position så till den grad att de inte drar sig för att hala ner byxorna och blotta könet framför dig, vilket hände mig själv när jag var ung entreprenör och nyligen hade startat mitt företag – från en högt uppburen profil i näringslivet.

Nilla Fischer: Jag fick halvera min lön när jag flyttade hem

Att som kvinna berätta om en avsaknad av systerskap är svårare, även om det är så jag har upplevt det mycket.

Som kvinna i näringslivet kan du inte räkna med stöd från männen, men inte heller från kvinnor.
Medan män anställer män, sätter varandras löner, sitter i varandras styrelser och är fenomenala på att lyfta andra män, är kvinnor generellt inga lagspelare.

Så länge du är ”på samma nivå” och utan reell makt, jo.

Men ju högre upp du kommer desto svårare blir det att hitta systrar att liera sig med. En drottning på tronen vill gärna vara ensam på toppen, därav liknelsen ”en hona i kupan” som jag använde i boken.

Men jag är så glad i dag för att jag tog risken och berättade om de här upplevelserna från min yrkeskarriär, för oj så många kvinnor som har hört av sig och tackat för att jag vågade peta i det obekväma. Kvinnor från olika positioner i näringslivet som känt likadant och som precis som jag själv insett att det snarare är en björntjänst för jämställdheten att låtsas.

Av samma anledning är jag emot tvångskvotering i bolagsstyrelser.

Jag vill inte sitta i en styrelse för att jag är kvinna, jag vill ha min plats runt bordet för att jag är kompetent och har förtjänat den, utan sänkta ribbor.

Laleh: ”Som att befinna sig bland tjugo tjurar som knuffar dig”

För att göra landvinningar och bromsa gubbväldet måste vi tävla på egna meriter och med samma spelregler – men med hjälp av varandra.

Så i stället för att jubla när vi läser om fler kvinnor på chefspositioner i våra företag, ska vi fråga oss vilka positioner det handlar om och ställa följdfrågan: är de här posterna verkligen makt, reell makt?

I stället för att prata om att en kvinna som inte hjälper en annan kvinna hamnar i helvetet, ska vi se till att bli ett naturligt inslag i maktens högborg, det vill säga männens rum. På egna meriter men tillsammans.
Systerskap men inte särbehandling."

Gunilla von Platen

Gör: Entreprenör, företagsledare och filantrop.

Ålder: 48 år.

Familj: Maken Alfred och fyra barn.

Bor: I Stockholm.

Kvinnlig förebild: Min farmor som rappades blind när hon stod upp för sina rättigheter som kvinna och som överlevde ett folkmord.

Antje Jackelén: Jag var inte välkommen hos församlingen jag skulle till

Emma Frans: Kvinnor inom vetenskapen har börjat nätverka mer

Cecilia Malmström: Vet flera kvinnliga assistenter i EU som utsatts för sexuella trakasserier

Anne Swärd: Akademien har missat många stora kvinnliga författarskap

Suzanne Osten: Det har aldrig funnits kvinnliga genier

Mer läsning

Femina