Monica Sundberg och Faustino Borg Teroni.
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik
2:60

Efter reklamen: Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

(2:60)

Slå på ljud

Hotell Romantik gjorde minst sagt ett intryck på svenska folket med sin första säsong på SVT i våras. Att se äldre personer leta efter kärleken var något som tittarna ville ha, och programmet blev både omskrivet och omtyckt.

Monica Sundberg var en av deltagarna i säsongen, och hon tror att många kunde känna igen sig i deltagarna, eftersom de inte var tillgjorda framför kameran.

– Jag tror det var vår ålder, att det var något nytt. Vi var naturliga allihopa, det var inget som var tillgjort, det tror jag var en stor fördel. Jag tror många känner igen sig i hur vi var. Det jag tycker att jag haft stor glädje av efter det här är att man har inspirerat så många. Folk säger att de tänker annorlunda, att man tar för sig av livet, säger hon till Femina.

12 gånger kändisar varit fabulösa i Marimekko

Annika Cripps menar att tittarna ville se äldre personer på ett nytt sätt – med glädje och passion.

– Jag tror det var banbrytande, vi har inte haft en sån serie med lite äldre människor tidigare. Jag tror folk tyckte det var så viktigt att den här åldersgruppen visar sig från sin bästa sida. Inte gnälltant och sura gubbar, utan positiva människor som vill göra något annorlunda. Vi har livsglädje, lekfullhet och kärlek.

Hittade kärleken – i en annan deltagare

Programmets syfte var dock inte bara att visa upp levnadsglada seniorer, de skulle ju hitta kärleken också. Och det är det faktiskt flera som lyckats med! Annika Cripps och Alf Johansson fann varandra i programmet, och är nu tillsammans.

– Det känns jätteroligt, Alf är en så klok person, säger Annika.

Annika Cripps och Alf Johansson på Kristallengalan.

Annika Cripps och Alf Johansson på Kristallengalan.

Foto: Femina.

Monica Sundberg dejtade Rooger Strömberg i programmet, men efter att de valt att gå skilda vägar fann hon kärleken i en annan Hotell Romantik-deltagare: Faustino ”Tino” Borg Teroni. Paret berättade för första gången om sin romans i Carina Bergfeldt, och Faustino konstaterade att det var han som tog initiativet.

– Vi pratade lite och så sa hon ”nä, vi är inte ihop längre” och då tänkte jag ”shit här är min chans”. Jag bjöd ut henne på middag. Det går ju inte att vänta, berättade han.

Hotell Romantik-Lars Melander: Blev förälskad efter programmet

Nu har paret ett liv tillsammans, men Faustino erkänner att han har svårt att hitta plats i Monicas späckade schema.

– Det har gått bra tycker jag i alla fall, vi träffas så gott vi kan. Hon är rätt upptagen med sina åtaganden här, men vi har i alla fall lyckats få en vecka tillsammans på Gotland. Men annars är det svårt, jag får kolla i schemat vad som händer, säger han till Femina.

Monica Sundberg verkar vara nöjd med att ha mycket att göra efter Hotell Romantik.

– Ja, mycket uppdrag har det blivit, det är jättekul. Så det rullar på, jag får rida på vågen så länge det går, jättekul.

Monica Sundberg och Faustino Borg Teroni.

Monica Sundberg och Faustino Borg Teroni på Kristallengalan.

Foto: Femina.
Mest läst