Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Malin Collin: Jag blir ledsen när Hedlund och Stenmarcks relation kraschar

26 aug, 2021 
AvMALIN COLLIN
Fotograftt
Skilsmässosäsongen är här. Och efter pandemin blir det bara värre.
Är det därför det blir krigsrubriker när Nour El-Refai flyttar ihop med Henrik Schyffert?
Annons

Vi har varit här ett tag nu.

Det är pandemi och distansarbete. Efter några månader börjar köket hemma i lägenheten kännas trångt. Man ska ordna olika slags lunch mellan digitala möten och deadlines och det är irriterande när någon (ens partner) står och steker sitt ägg för nittiofjärde dagen i rad (och lämnar stekpannan i diskhon). Ens man som tidigare klädde sig och cyklade mot jobbet tidigt på morgonen i nytvättat hår har nu en stil som för tankarna till ”möte med kameran avstängd”.

Samtidens pandemifängelse är hemmet

Själv har man slutat duscha, sminka sig och bär exakt samma plagg som i måndags, tisdags, onsdags och ja, torsdags, för vem bryr sig? Som en extra mysig bonus pågår samtidigt distansundervisning för de större barnen och den minsta nös tre gånger i går och måste stanna hemma tills ett negativt testresultat i bästa fall välsignar en på sms. Annars blir hela gänget inlåsta i samtidens pandemifängelse: hemmet.

Annons

Man befordras alltså snabbt till skolbespisningspersonal, hjälplärare och fritidspedagog samtidigt som man ska sköta ett jobb och hålla relationen fylld av kärlek.

(Här lämnar jag plats för alla er som bara behöver få skrika rakt ut ett ögonblick).

I snart ett och ett halvt år har vi stångat oss igenom detta liv.

Då är det inte så konstigt att många aldrig mer vill se sin partner efter den andra vaccinsprutan är satt. Samtidigt befinner vi oss också mitt i den årliga högsäsongen för skilsmässor. Just september är tillsammans med januari de månader då de allra flesta skilsmässoansökningarna skickas in.

Förklaringen är enkel: när man har tillbringat ledigheten ihop blir de problem som funnits där redan innan väldigt synliga. Har man dessutom levt inpå varandra i det lilla pandemilivet så länge känns det ännu mer troligt att blanketten skickas in.

I början av juni gick kändisparet Hanna Hedlund och Martin Stenmarck ut på Instagram och berättade att de hade skilt sig och redan levt separerade i ett halvår.

Annons

Bill Gates bröt med sin fru efter 27 år

Det spelar ingen roll hur lite relation jag har till Hedlund och Stenmarck, jag blir ändå ledsen när en sådan trygg nöjesinstitution som deras relation har varit kraschar. Corona har redan tagit så mycket från oss – den kan väl lämna nöjesvärlden i fred?

Och det verkar inte spela någon roll om man är ungefär rikast på planeten eftersom Bill och Melinda Gates också bröt upp efter 27 år nyligen.

Hollywood-paret Kim Kardashian och Kanye West skilde sig också. Frågan är hur mycket det berodde på pandemin. Kanske var det Kanye Wests märkliga satsning på att bli USA:s president förra året som blev spiken i kistan?

Tack och lov verkar min man inte alls satsa på att efterträda Stefan Löfven, vilket leder till att jag känner mig lite mer kär.

Men det finns hopp i nöjesvärlden. Förra sommaren berättade Carolina Gynning om hur hon och pojkvännen Viktor Philipson hade gjort slut. Hon beskrev en vår av pandemikaos där hon tvingats permittera personal och rädda sitt företag. Det slutade i en separation. Men några månader senare hittade paret tillbaka till varandra och i somras föddes deras dotter.

Annons

"Nu är de dubbelvaccinerade och fortfarande kära"

Men veckans stora nöjesrubriker har handlat om något märkligt. Nour El-Refai och Henrik Schyffert ska inte skiljas. De ska flytta ihop efter åtta år och ett gemensamt barn. Här undrar man hur ett samboskap kan bli en nyhet, men det är faktiskt inte så konstigt i pandemins tidevarv.

Komikerparet är uppenbarligen de största relationsgenier vi har sett i landet. I stället för att gå och nöta på varandra under de första tre coronavågorna, har de behållit varsitt boende och fått andas lätt luft emellanåt. Nu, när de är dubbelvaccinerade och fortfarande kära, flyttar de ihop.

Det är det mest romantiska jag hört sedan Leonardo DiCaprio gav Kate Winslet dörren som livbåt när Titanic sjönk.

Själv väntar jag med skilsmässoblanketten. Jag ska nämligen jobba på kontor utanför lägenheten med folk jag inte är gift med halva veckorna. Då kan jag stå ut med att min man steker sitt femhundrafyrtiosjunde ägg till lunch ett tag till, för jag slipper ju se det.

Och det är också romantik.

TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Hanna HedlundBrand logo
TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Hanna Hedlund
Annons