Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sofia Ståhl om nya livet i egna bostaden

05 apr, 2023 
AvSofia Ståhl
Sofia Ståhl flyttar
Sofia Ståhl berättar om sin flytt – och skriver om känslan av att klara saker själv. Läs och inspireras!
Annons
Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"Brand logo
Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"

Det finns något starkt berusande i att känna att man klarar av saker själv. Jag minns när jag fick nycklarna i min hand den där dagen i september. Min tredje bostadsrätt, den första som var bara min. En mäktig känsla. Ovan. Ofattbar. Ändå, på något märkligt sätt, självklar.

Några dagar senare började saker byggas i lägenheten. Väggar skulle upp. Färg skulle väljas. Golvet slipas. Hantverkare ringde. Saker behövde göras, ordnas och styras upp. Besluten var mina. Jag fick sådan enorm kraft av det. Plötsligt hittade jag mig själv stå med rollern i taket, med grå färg. Någon månad senare stod jag där igen med rollern i taket, nu grön färg. Jag fick feeling och lyssnade på den rakt av. Hittade på saker som kändes kul. För att jag kunde och ja, den enda jag behövde bolla besluten med var mig själv och sa jag ja så var det JA.

Annons

Det gick på röven ibland (ofta). Jag svor grovt och länge när jag stod gråtfärdig med spackel som släppte och ramlade ner på golvet hur jag än försökte smeta ut det på väggen. För torrt såklart, men det vet man inte innan man försökt.

Det gröna taket är lite fläckigt här och där, man ser det mest när solskenet vilar över mitt påhitt. Jag hängde upp en gardin längs en vägg i Ediths rum för att det blir mysigare så – och för att dölja det lilla skönhetsfelet att spacklet inte är riktigt slätt där under färgen. Inget är perfekt i den här lägenheten. Men varje gång jag ser det så påminns jag om att jag gjort det själv, i ruset som kom av att drastiskt förändra mitt liv. Och det gör det vackert. Det finaste jag vet.

Tips från nya boken 201 hälsohacks

Bestäm en dag och tid varje vecka (eller mer sällan) då du tömmer dig själv genom att skriva utan att tänka. Låt allt du känner och bär på komma ut på pappret. Läs det högt och släng det sedan.

Skriv ner vad du gjort

Reflektion tips

Skriv ner allt du gått igenom senaste året – eller åren. Kanske utifrån det du gjort i jobb eller studier eller det du gått igenom emotionellt eller allt du upplevt. Läs igenom och ta in. Se så långt du kommit och så mycket du gjort!

Jämför dig rätt

När du jämför dig med någon annan som verkar ha ett ”perfekt” liv – checka följande: Har ni samma förutsättningar? Har ni samma utgångsläge? Har ni samma yrke? Har ni samma kroppsbyggnad? Har ni samma livssituation? Har ni samma intressen? Påminn dig om att vi alla är olika och att ingen går i dina skor med allt vad det innebär och viktigast av allt: Ingen är eller har det perfekt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons