När den internationella människorättsadvokaten Amal Clooney talade i FN:s generalförsamling förra veckan krävde hon att FN en utreder folkmordsanklagelser mot IS. Hon talade i egenskap av representant för yazidier som drabbats av IS våld i Irak och påpekade under sitt tal att ingen representant för IS har ställts inför rätta.

Hennes kraftfulla tal avslutades med att hon uppmanade ledamöterna att ”inte låta Irak bli ett nytt Rwanda”, där de gör för lite för sent. (Folkmordet 1994 som FN senare fick kritik för då organisationen tog hem sin personal, reds anm).

Men vissa medier valde att fokusera på något helt annat. Den Oxfordutbildade Amal Clooney, är som bekant gift med George Clooney och väntar tvillingar – parets första barn.

Tidningen The Mirror publicerade en artikel med rubriken: ”Amal Clooney är en vision i gult när hon visar upp sin antydan till babymage i en chic gul klänning”.

Time Magazine tweetade att ”Amal Clooney visade upp sin babymage i FN”:

 

Times tweet fick massiv kritik av andra Twitter-användare som påpekade att det både var sexisitiskt och dålig journalistik.

En av dem som tweetade kritik var Nicola Sturgeon, Skottlands försteminister som skrev ”Jag är ganska säker på att detta inte var den här imponerande människorrättsadvokatens syfte med sitt framträdande i FN”

 

Läs även 

Chrissy Teigen om sin förlossningsdepression: ”Jag trodde inte att det kunde hända mig”

Isabella Lövin: ”Jag ser jämställdhet som världens hopp”