Dagny bilolycka

Dagny Carlsson, 106, är känd som världens äldsta bloggare, fick en dramatisk början på det nya året. Under en promenad blev hon påkörd av en bil och vårdas nu på Danderyds sjukhus.

I sin blogg berättar Dagny Carlsson om den otäcka händelsen.

Just nu känner jag mig väldigt uppskakad’ Om jag inte haft ”änglavakt” och turen varit med mig kunde jag ha dött”, skriver Dagny Carlsson på bloggen.

Hon fortsätter:

Jag tog min vanliga promenad på eftermiddagen och när jag på återvägen var alldeles i närheten av mitt hem blev jag på övergångsstället på min gata påkörd av en vårdslöst kvinnlig bilist. Jag hamnade på motorhuven och ramlade handlöst ner på asfalten. Om jag varit lika skör som många gamla tanter är hade jag brutit både armar och ben.”

Dagny Carlsson är gjord av segt virke och klarade sig med livhanken i behåll. Hon fick dock söka vård på Danderyds sjukhus.

Jag tror lite grann på ödet och att jag klarade mig därför att det nog är meningen att jag skall leva lite till. Jag har blåmärken  överallt och ett stort sår på höger arm. Det var ingen bra start på det nya året men jag fick mig en tankeställare”, skriver Dagny Carlsson.

Hoppas komma hem snart

De senaste dagarna är det Dagny Carlssons vän Elena som uppdaterar bloggen och berättar för följarna om Dagnys tillstånd.

Nu vill jag lugna er, hennes läsare och berätta att hon är omhändertagen och har genomgått läkarkontroll på Danderyds sjukhus. ”Skriv att jag är hel och mår bra”, hälsar Dagny från sjukhuset. Förhoppningsvis kommer hon hem imorgon för att återuppta bloggandet”, skrev Elena på bloggen den tredje januari.

Ett par dagar senare, den sjätte januari, skriver Elena att Dagny är kvar på sjukhuset. Hon har fått gipsa ena handen och är lite mörbultad och Elena skriver att Dagny längtar hem till sin blogg och lovar att hon kommer att ”sätta sig vid datorn på en gång och börja peta på tangentbordet med en hand”. 

Dagny Carlsson gick en datorkurs när hon var 94 år gammal. Därefter började hon blogga och blev snabbt populär.

LÄS MER:

Dagny om 106-årsdagen: ”Vi ska fira ordentligt”

Dagny om mötet med kungaparet: ”De var så mysiga”

Dagny är tidernas äldsta sommarpratare

FOTO: IBL