Unga Reese Witherspoon Julia Roberts
5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarna
1:37

Efter reklamen: 5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarna

(1:37)

Slå på ljud

Det är något drömskt över kändisars vintagebilder. Kanske har det att göra med vetskapen om allt det fantastiska som åstadkommits efter att de togs. Stjärnorna som varit med ett tag fångades självklart på bild även i begynnelsen. Här är 25 bilder på kändisar från tiden innan de slagit igenom stort.

Jennifer Aniston 1990

Jennifer Aniston

En ung Jennifer Aniston.

Vi känner henne bäst som Rachel Green i Vänner. Men under tidiga 1990-talet spelade Jennifer Aniston i tv-serier som Molloy och Ferris Bueller. På den här bilden är hon 21 år och en lovande komedistjärna.

Jennifer Lopez 1990

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez fotograferad i Hollywood 1990.

En annan Jennifer, Jenny from the block, var 21 år när denna bild togs på henne. Hon hade ännu inte börjat med egen musik men medverkade som dansare i musikvideor åt namn som Samatha Fox och Janet Jackson.

Brad Pitt 1989

Brad Pitt

Brad Pitt är sig rätt lik.

Detta år såg vi en ung Brad Pitt i skräckfilmen/komedin Cutting Class som denna bild är tagen från. Dessförinnan hade han haft roller i Dark Sun och Happy Together. Senare har vi sett honom i otaliga titlar.

Ariana Grande 2008

Ariana Grande

Ariana Grande innan hon blev popstjärna.

Som 15-åring spelade Ariana Grande i Broadwaymusikalen 13. På denna bild besöker den unga musikalstjärnan restaurangen Planet Hollywood i New York. Det skulle dröja några år innan hon sadlade om och blev popartist.

Blake Lively 2005

Blake Lively

Unga Blake Lively.

Här ser vi Blake Lively på Teen Choice Awards i Los Angeles under en tid då hon var högaktuell i romcom-filmen Systrar i jeans. Två år senare kom det stora genombrottet med rollen som Serena van Der Woodsen i Gossip Girl.

Priyanka Chopra 2000

Priyanka Chopra

Vad alla inte vet är att Priyanka Chopra vunnit Miss World.

Innan Priyanka Chopra vann Miss World 2000, hade hon jobbat flera år i indiska filmindustrins Bollywood. I dag är den amerikanska motsvarigheten Hollywood hennes hem.

Gigi Hadid 2013

Gigi Hadid

Gigi Hadid på filmpremiär.

Supermodellen Gigi Hadid gick 2013 på premiären av The Company You Keep i New York tillsammans med mamma Yolanda och syster Bella. Detta var långt innan hon blev den influenser och stjärna hon är nu.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Leonardo Dicaprio 1989

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio när han spelade i tv-serie.

Som 16-åring spelade den nu Oscarsbelönade Leo i sista säsongen av tv-serien Pappa vet bäst (Growing Pains). Leos karaktär var en hemlös pojke som fick flytta in hos familjen vars liv serien kretsar kring. Jämnåriga medskådespelare ska enligt Huffpost ha blivit besvärade av den unga talangen som kom och stal uppmärksamhet.

Meghan Marke 2006

Meghan Markle

Meghan Markle under en kväll på stan.

Skådespelerskan som gifte sig med sin prins Harry och sedan lämnade hovet tillsammans med honom. Meghan Markle fotograferades här på nattklubben The Pink Elephant i Hamptons. 14 år senare gör hon berättarrösten till en Disney-dokumentär om just elefanter.

Angelina Jolie 1991

Angelina Jolie

Angelina Jolie i begynnelsen.

Skådespelerskan hade en roll i Lookin’ to Get Out redan 1982, men det var först under 90-talets mitt som hon blev ett etablerat namn i Hollywood. Denna bild visar en blivande stjärna.

Kim Kardashian 2006

Kim Kardashian

Kim Kardashian har gått från att vara en kändis kompis till att bli sin egen superstjärna.

Innan Kim Kardashian blev realitystjärnornas realitystjärna var hon en ung it-girl som gick på premiärer och fester med sin kompis Paris Hilton. Kim har långt senare sagt att hon har Paris att tacka för sin framgång.

Falcon Crest-hunken Lorenzo Lamas fru var otrogen – med hans son

Oprah Winfrey 1990

Oprah Winfrey

Unga Oprah Winfrey.

Talkshow-värden Oprah Winfrey hann med 25 säsonger av The Oprah Winfrey Show mellan åren 1986–2011. På denna bild kunde hon nog knappast ana att det skulle bli en sådan långkörare.

Orlando Bloom 2001

Orlando Bloom

Orlando Bloom slog igenom som den blonda, långhåriga Legolas.

I dag syns han oftast vid sin partner Katy Perrys sida, men minns du hur Orlandos kändisskap började? Han spelade alven Legolas i Sagan om ringen-filmerna. Rollen fick Orlando bara två dagar efter att han tagit examen från scenskolan, inte illa.

Julia Roberts 1988

Julia Roberts

Julia Roberts för tre decennier sedan.

Säg finns det ett leende som är mer berömt än Julia Roberts? Hon slog igenom på allvar i Pretty Woman två år efter att denna bild togs. Sedan dess har hon blivit trefaldigt Oscarsnominerad, och vunnit en gång i kategorin Bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll i Erin Brockovich (2000).

Matt Damon 1992

Matt Damon

Matt Damon slog igenom 1992.

Samma år som denna bild togs debuterade Matt Damon med filmen Den inre kretsen där han spelade mot barndomsvännen Ben Affleck. En av hans mest framträdande roller sedan dess är den som yrkesmördaren Jason Bourne i de fem Bourne-filmerna.

Hailey Bieber 2010

Hailey Bieber

Hailey Bieber innan modellkarriären tog fart.

Hailey Bieber hette en gång Baldwin, var 14 år gammal och gick på premiär med sin pappa Stephen Baldwin. Detta var långt innan hon blev modell och gifte sig med mannen vars efternamn hon bär i dag, Justin Bieber.

Jennifer Lawrence 2008

Jennifer Lawrence

Många känner Jennifer Lawrence främst från Hungerspelen-filmerna.

Skådespelerskan Jennifer Lawrence gick på Teen Vouge Young Hollywood Party på Los Angeles County Museum of Art (LACMA) med blomband i håret. Två år senare slog hon igenom med filmen Winter’s Bone.

Will Smith 1991

Will Smith

Will Smith har haft många roller sedan denna bilds datum.

I början på 1990-talet spelade Will Smith sig själv i sitcomen The Fresh Prince i Bel-Air. När denna bild togs hade serien precis börjat rulla.

Emma Stone 2006

Emma Stone

Emma Stone i tonåren.

När jeansmärket Replay öppnade en ny butik i Los Angeles var 18-åriga skådespelerskan Emma Stone på plats. De kommande åren fick hon en rad roller i tonårsfilmer som Supersugen, Flickvänner från förr och Easy A.

Reese Witherspoon 1993

reese Witherspoon

En purung Reese Witherspoon.

17 år gammal är Reese Witherspoon på denna bild. Det skulle dröja till 2001 innan vi lärde känna henne som Elle Woods i komedin Legally Blonde. Efter det följde succé med Sweet Home Alabama och även Walk the Line som hon vann en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll med.

Skådespelarna i Sex and the city då och nu – se skillnaderna

Sarah Jessica Parker 1987

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker många år innan hon blev Carrie Bradshaw.

Långt innan hon blev allas vår Carrie Bradshaw i Sex and the City togs denna bild på Sarah Jessica Parker. Att hon har en bakgrund inom sång och dans framgår kanske inte på bild, men så är det.

Matthew Perry 1987

Matthew Perry

Matthew Perry i sin ungdom.

En annan skådis som är starkt förknippad med sin roll i en långkörare på tv är Matthew Perry, som spelade Chandler Bing i Vänner. Denna bild togs flera år innan genombrottet 1994.

Courteney Cox 1987

Courtney Cox

Courtney Cox är i dag aktuell med en efterlängtad Vänner-renuion.

Vi tar en Vänner-skådis till, Courteney Cox. När hon slog igenom men rollen som Monica Geller hade hon förvisso synts i en rad mindre tv-serier. Denna bild togs samma år som hon spelade i filmen He-Man – universums härskare.

Channing Tatum 2006

Channing Tatum

Dans har varit ett återkommande tema i Channing Tatums filmer.

Efter att ha spelat i dansfilmen Step Up var det dags att göra reklam för rullen, vilket Channing Tatum gjorde när denna bild togs i Hollywood 2006. Senare har vi sett honom dansa loss i Magic Mike-filmerna.

Ben Affleck 1997

Ben Affleck

Ben Affleck i unga dar.

Och sist, en av de största, Ben Affleck. Detta år såg vi honom i Chasing Amy, Going All the Way och Will Hunting. När bilden togs var han blott 25 år.

Källa: Imdb

Foto: TT

LÄS MER:

Kändisar som varit gifta i över 10 år

Se stjärnornas första auditions här

Här är kändisbarnen som tar över i nöjesvärlden

Mest läst