1:31

Efter reklamen: 5 klassiska 80-talsserier vi minns

(1:31)

Tillsammans med Dallas och Dynastin var Falcon Crest 80-talet stora tv-serie, och den som stod i fokus var stjärnan Lorenzo Lamas, i rollen som Lance Cumson.

Lamas, som redan tidigare hade spelat i Grease exempelvis, fick sitt stora genombrott med serien, och såg ut att kunna göra en raketkarriär i Hollywood med succéserien i ryggen – men riktigt så blev det inte. Redan under de nio åren mellan 1981 och 1990 som Falcon Crest sändes drog Lorenzo Lamas på sig ett kokainmissbruk, och knarkade till och med under inspelningarna.

– Jag var oförsiktig. Jag var aldrig narkoman eller alkoholist men jag festade med min besättning. Jag gick aldrig till jobbet högt förrän den där speciella instansen där jag trodde att jag hade lindat för dagen. Det hände aldrig igen, har Lorenzo Lamas sagt till Fox News, och också skrivit om i sin självbiografi.

Björn Gustafson om mötena med Astrid Lindgren och Emil-succén

Stormiga kärlekslivet för Lorenzo Lamas

Lamas karriär, där han efter 80-talsserien spelade i serier som Renegade och Glamour, överskuggades av hans stormiga kärleksliv. Skådespelaren har under sitt liv varit gift fem gånger, och har sammanlagt sex barn.

– Den korta historien är att jag var den typen av människa som tenderade att rädda människor och tro att det kunde fixa dem. Min terapeut sa till mig att det inte är mitt jobb. Men jag fick inte behandlingen förrän efter min tredje fru. Hon var till stor hjälp, naturligtvis hjälpte det heller inte när jag skilde mig från min fjärde fru, har han han sagt till Fox News.

Efter ett kort äktenskap med Victoria Hilbert 1981 till 1983, så gifte han om sig med hustrun Michelle Smith. Med Michelle fick Lorenzo sina två första barn, sonen AJ och dottern Shayne. 1988 fick han också dottern Paton Lee med flickvännen Daphne Ashbrook.

Detta gör Alison, Jake och Amanda från Melrose Place i dag

När äktenskapet med Michelle tog slut dröjde det fyra år innan skådespelaren gifte sig på nytt, den här gången med Kathleen Kinmont. Paret var gifta fram till 1993 och fick inga barn tillsammans. Det fick han dock med hustrun som kom efter, Shauna Sand. De har tre döttrar tillsammans.

Skilsmässa – efter otroheten med sonen

Lorenzo och Shauna gick skilda vägar 2002, och skilsmässa väckte mycket uppmärksamhet efter att det kommit fram att Shauna haft en otrohetsaffär – med Lorenzos son, AJ. AJ var då 12 år yngre än Shauna, som i sin tur var 13 år yngre än Lorenzo Lamas.

– Det är ganska hemskt. Det är inte bara för att han hade sex med min ex-fru. Ett förhållande tar två personer för att skapa eller bryta det. Jag var inte där för honom så mycket som jag har varit för mina tonårsdöttrar eftersom jag var på arbete 16 timmar om dagen när han växte upp. Hans mamma flyttade och tog med honom bort från USA och det gjorde det ännu svårare att upprätthålla en sund far-son relation, har han sagt till Fox News.

Otrohetsaffären gjorde att skådespelaren och hans son inte hade kontakt på två år, och än idag är inte relationen vad det har varit.

– Vi har aldrig kunnat återhämta oss. Jag älskar min son. Han är en stor själ. Han är en söt person men händelser som har hänt honom i hans liv, en del av hans egen skapelse, som förälder kan du verkligen inte ta fullt ansvar för den förstörelse som kan hända ett barn. De kan göra val men jag bär verkligen ett visst ansvar för att vi inte har ett hälsosamt förhållande och det är tråkigt.

Otroheten fick dock inte Lorenzo att ge upp om kärleken, som gifte sig igen 2011, denna gång med en Shawna Craig. Relationen höll i sju år innan de skilde sig.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)