Helen i The Affair

Du har blivit sviken på det värsta sättet av den du litade på mest. Så att du är restriktiv med att öppna ditt hjärta och rädd för att bli bedragen igen är inte särskilt konstigt. Men, den känslan kommer inte att hålla i sig för alltid. Det kommer att bli bra igen. Här är några peppande och stärkande råd innan du ger dig ut i dejtingdjungeln igen.

Det finns massor av bra människor där ute

Om HEN kunde vara otrogen, då kan alla där ute vara det! Nej, så är det inte. Alla är olika och förtjänar en rättvis chans – straffa inte eventuella framtida partners för misstag ditt ex gjort.

Otrohet säger allt om den som bedrar – inte om dig

Många vänder sveket inåt och letar hos sig själv efter anledningar till att det blev som det blev. Men det är inte du som är ansvarig för det här, så försök att inte ta det personligt. Det är inte DITT fel, oavsett om du varit sur, ofta sagt nej till sex eller haft urtvättade underkläder. Vad du däremot bör analysera är varningssignaler och andra lärdomar som du kan växa av och ta med dig till kommande förhållande.

Du förtjänar att vara lycklig

Först och främst; var inte för hård mot dig själv om det är tufft att släppa taget om det som hänt. Din självkänsla kan få sig en kraftig törn, och först måste du få tid att bearbeta och och läka. Snart väntar ljusare tider. Du förtjänar lycka, kärlek och respekt.

Var tydlig med dina gränser

När du börjar att dejta igen, var tydlig med att du inte kommer att acceptera otrohet. Framför allt kan det vara viktigt att vara tydligt med vilka gränser och villkor man har i början av en ny relation, så att det inte blir några missförstånd innan ni hunnit sätta en etikett på var ni står.

Tillit är något man förtjänar (och det kommer igen!)

Alla förhållanden ger lärdomar om livet och vad man söker i framtiden. Förmodligen kommer du att vara mer restriktiv med din tillit framöver. Och det är helt ok. Men när en ny partner visar ärlighet, öppen kommunikation, integritet och att hen håller vad den lovar är förutsättningarna goda för ett tryggt och kärleksfullt förhållande.

Foto: TT

LÄS MER:

Studie: Så påverkas hälsan av otrohet

18 kändisars kloka ord om kärlek och relationer

8 böcker som kan hjälpa dig genom skilsmässan

Mest läst