Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

50-årspresent kvinna – 15 bra och personliga idéer

14 maj, 2024 
Presenttips till en kvinna som fyller 50 år
Fyller du eller någon du håller kär 50 år den närmaste tiden? För dig som vill ha inspiration till vad du kan ge bort, eller skriva upp på din egen önskelista, har Feminas shoppingredaktör samlat 15 riktigt bra presenttips.
Annons
Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50Brand logo
Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50

Det finns många som skruvar ner förväntningarna och planerna på födelsedagsfirandet ju äldre de blir, men om inte annat så är att fylla jämnt ett ypperligt tillfälle att ändå ställa till med ett firande på ett eller annat sätt. Och extra stort är det ju faktiskt att fylla 50 – något som alltså verkligen är värt att uppmärksammas.

Samtidigt har de flesta samlat på sig det mesta de behöver under de gånga åren, vilket kan innebära utmaningar i att hitta den perfekta presenten – men också en chans att skämma bort jubilarn med något som hon inte nödvändigtvis behöver men däremot verkligen uppskattar.

Annons

Bästa presentidéerna till 50-åringen

Feminas shoppingredaktör har scannat utbudet och listat 15 roliga och lyxiga presenttips och förslag på vad du kan ge bort till någon som fyller 50 – från smycken till upplevelser och andra härliga gåvor som skapar minnen för livet.

Tips: Här har vi även samlat bästa tipsen för 40-årspresent till kvinnor, shoppingredaktörens presenttips till 35-åringen samt tips på present till mamma där du också kan hitta mycket inspiration.

1. Cocktailglas, Iittala

Ett set med lyxiga glas kommer med största sannolikhet att uppskattas. Dessa fina coupeglas är lika användbara till dryck som till desserten, och det finns många matchande varianter i resten av Iittalas Essence-serie. ANNONS Se mer och köp glasen här.

Cocktailglas med bred kupa från Iittala
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

2. Berlock, Jane Koenig

Finns det något trevligare än en personlig present med en tydlig tanke bakom? Ett smycke med berlocker som representerar något som är viktigt för personen är en present som är relativt enkel att ordna och som garanterat kommer att värderas högt av mottagaren. Dessa bokstavsberlocker finns i flera olika storlekar och är fina på en kedja en och en eller tillsammans med andra berlocker. ANNONS Se alla varianter och köp dem här.

Annons
Bokstavsberlock i silver från Jane Koenig
Klicka på bilden för att komma direkt till berlocken.

3. Vas, Klong

En snygg vas kommer att komma till användning och påminna om födelsedagen år efter år. Klong har flera fina varianter i serien Äng, bland annat denna snygga rektangulära vas i behandlad mässing med ett lika praktiskt som dekorativt mönster i ovandelen. ANNONS Se mer och köp vasen här.

Liten avlång vas i behandlad mässing med guldfärgad ovandel från Klong
Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.
Annons

4. Örhängen, Caroline Svedbom

Ett par festliga örhängen livar garanterat upp! Dessa vackra varianter kommer i säsongens trendigaste ljusblå nyans men är lika stilsäkra många år framöver. Det perfekta sättet att liva upp vilken outfit som helst till fest – och riktigt kul att få i present! ANNONS Se mer och köp örhängena här.

Hängande örhängen med ljusblå stenar i olika nyanser från Caroline Svedbom
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

5. Väska, ATP Atelier

En klassisk väska är aldrig fel. Denna snygga modell har varit en favorit hos många i flera säsonger nu och har en tidlös design som inte kommer att gå ur tiden. ANNONS Se mer och köp väskan här.

Annons
Beige väska med vågigt lock från ATP Atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

6. Fotoalbum, Printworks

Om du har lite extra tid på dig att ordna med presenten så kan det vara värt att lägga ned den på att skapa något riktigt personligt. Varför inte sätta ihop ett fint fotoalbum med höjdpunkter från den nyblivna 50-åringens liv? Det blir definitivt något fint att både ta emot och kika i framöver. Detta album har dessutom en riktigt snygg design som med fördel får ligga framme. ANNONS Se mer och köp fotoalbumet här.

Fint fotoalbum med tryckt framsida från Printworks
Klicka på bilden för att komma direkt till fotoalbumet.

7. Trådlösa hörlurar, Apple Airpods

Vill du lyxa till det och ge bort en riktigt fin 50-årspresent? Då kan ett par trådlösa hörlurar vara ett bra alternativ. Apples Airpods finns i flera olika varianter och modeller och kan även kompletteras med ett fint fodral som passar mottagarens personlighet. ANNONS Se mer och köp hörlurarna här.

Annons
Airpods med fodral från Apple
Klicka på bilden för att komma direkt till hörlurarna.

8. Smyckeskrin, Spring Copenhagen

Ett snyggt smyckeskrin som passar in i ens inredning kan vara svårt att hitta, men är något som uppskattas av många att få i gåva från någon som har lagt ned tid på att hitta ett. Denna snygga förvaring skiljer sig från många andra smyckeskrin med sin minimalistiska och eleganta design i trä, och har en stor spegel i locket så att det går att ordna förvaringen på olika sätt beroende på stil och preferens. ANNONS Se mer och köp förvaringen här.

Annons
Snyggt smyckeskrin i trä med spegel i locket från Spring Copenhagen
Klicka på bilden för att komma direkt till smyckeskrinet.

9. Armband, Edblad

Ett fint armband med tidlös design som passar till många olika stilar och smaker som är en prisvärd gåva till femtioåringen. Det finns även som guldpläterat samt ett matchande halsband. ANNONS Se mer och köp armbandet här.

Armband i stål med länkar från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till armbandet.
Annons

10. Bok, Printworks

Om du vill ge bort en riktigt personlig present som bara kommer att bli mer värdefull med tiden så är den här boken värd att spana in. I den fyller personen nämligen i sin livshistoria, med allt från släktträd till barndomsminnen. Dessutom kommer den i ett snyggt fodral och det blir en fin present att både få och ha framme. ANNONS Se mer och köp boken här.

Bok Once Upon a Time att fylla i med sin livshistoria från Printworks
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

11. Ljuslyktor, Georg Jensen

Dessa fina ljuslyktor i polerat rostfritt stål är så fina med värmeljus i men är ett lika snyggt blickfång även när det är för varmt och ljust för att tända dem. De går öven att kombinera med andra produkter i samma serie men är lika fina som de är. ANNONS Se mer och köp ljuslyktorna här.

Annons
Ljuslyktor Cobra med vågig design i blankpolerat rostfritt stål från Georg Jensen
Klicka på bilden för att komma direkt till ljushållarna.

12. Bälte, Rodebjer

Har jubilaren i fråga en stil som gör att hon uppskattar det där lilla extra i en outfit? Då kan Rodebjers vackra skärp vara en riktigt bra presentidé. Det här fina bältet har nämligen ett konstnärligt format spänne framtill som sätter piff på vilken outfit som helst. Det finns både som guld- och silverfärgat och själva bältet finns i både svart och brunt läder. ANNONS Se mer och köp skärpet här.

Svart bälte i skinn med guldigt abstrakt spänne från Rodebjer
Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

13. Sladdlös lampa "Flowerpot", & tradition

Den senaste tiden har smarta batteridrivna lampor börjat synas överallt, och vi förstår varför! Det är ett enkelt sätt att variera inredningen och anpassa belysningen till ens behov – och dessutom är många av dem riktigt snygga. Populära lampan Flowerpot är en favorit hos många och finns i en mängd olika utföranden, ANNONS se mer och köp lampan här.

Annons
Ljusgrå sladdlös batteridriven lampa Flowerpot från and tradition
Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.

14. Presentkit, Voluspa

Det finns en anledning till att presentaskar är just en populär gåva – de är ofta perfekt komponerade och förpackade med en fin design som känns kul och inspirerande att ge bort. Just det här kitet innehåller ett doftljus samt doftpinnar med toner av svart mysk och japansk cypress. ANNONS Se mer och köp kitet här.

Presentset med doftljus och doftpinnar från Voluspa
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.
Annons

15. Blomsterkurs, Liveit

Vill du ge bort en härlig upplevelse som personen kommer att minnas länge? Då finns det många roliga alternativ att välja mellan! Om 50-åringen i fråga är intresserad av växter kan det till exempel passa att ge bort en inspirerande blomsterkurs för att lära sig mer om blommor och hur man komponerar en fantiastisk bukett. Givetvis finns det många andra typer av kurser att välja mellan – ANNONS boka blomsterkursen och se många andra alternativ här.

Kurs för att lära sig om växter och komponera buketter hos Liveit
Klicka på bilden för att komma direkt till kursen.
Annons



Annons