kända miljonärer
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan
1:02

Efter reklamen: 4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

(1:02)

Slå på ljud

De slåss för sina intressen

Man kan tro att ju mer pengar en person har, desto enklare är det för dem att strunta i småsaker och mindre konflikter i vardagen – men för rika människor är det ofta tvärtom. Enligt experter måste man bete sig som en miljonär för att bli miljonär – och en miljonär låter ingen lura dem på pengar, hur lite det än handlar om. Det handlar inte om pengarna i sig, utan om att sätta gränser och förstå sitt eget värde.

Tar hand om hälsan

Att ta hand om hälsan kan kosta pengar, men är en självklarhet för många rika människor. I USA är det vanligt för kändisar och miljonärer att ha privata läkare, och gärna jobba preventivt med sin egen hälsa – de gör gärna hälsoundersökningar för att upptäcka problem innan de är riktiga problem.

Men man behöver inte vara rik för att prioritera sin egen hälsa – genom motion och näringsrik mat ger man sin hälsa en boost.

Nu uppmanar forskare alla att sova som oss skandinaver – här är orsaken

Viktigt att vara tacksam

Det handlar inte bara om att vara artig, vilket kan vara nog så viktigt, men också att behålla ett gott rykte som trevlig och ödmjuk. Rika personer tar ingen för givet, utan tackar personerna som jobbar för och med dem. På så sätt blir deras anställda också mer benägna att göra att bra jobb.

– Tack är den mest underskattade formen av kompensation, sa den tidigare chefen för Avis, Robert C. Townsend.

Elon Musk.

Elon Musk är en av världens rikaste människor.

Foto: William K Clark/Shutterstock

Utbildning är viktigt

”Ge en man en fisk, och han är mätt för en dag. Lär en man att fiska så kan han äta hela livet”, lyder det gamla ordspråket. Detta är något som många framgångsrika miljonärer tagit till sig – för rika personer är utbildning viktigt. Många prioriterar till exempel gärna att barnen får gå på dyra lektioner och lära sig saker, men vill kanske inte köpa dyra kläder eller bilar till barnen bara för att. Genom att lägga pengar på utbildning och vidareutbildning ger de sig själva och sina barn de bästa förutsättningarna i livet. I Sverige är dock nästan alla utbildningar gratis, och är något som alla kan ta del av.

Därför ska du tvätta riset innan tillagning

Behöver inte skryta med dyra kläder

Personer som inte har så mycket pengar har kanske ett annat behov att visa upp sina tillgångar, än människor som är trygga i att de har mycket pengar. Rika människor väljer gärna avskalade och enkla kläder i god kvalitet, i stället för att visa utåt hur mycket pengar de har. Har man haft mycket pengar länge lägger man ofta hellre stora summor på upplevelser som resor, restaurangbesök och annat, snarare än dyra kläder och prylar.

Får uppmärksamhet med kroppsspråket

Kroppsspråk kan hjälpa eller stjälpa en – allt beror på situation och tillfälle. Framgångsrika människor är ofta bra på att bygga upp sitt eget självförtroende, och visa det utåt. Genom ett självsäkert kroppsspråk får man lätt andra att lita på en, och i förlängningen göra som man vill.

Källa: Now I've seen everything.

Mest läst