Runda och klotformade inredningsdetaljer är riktiga klassiker och inte undra på det. Den runda formen är en symbol som förekommer i vår kultur sedan urminnes tider.

Cirkeln symboliserar ofta evigheten och beskrivs ofta som både den perfekta och den fulländande formen som förknippas med naturliga kretslopp som solen, månen och årstidernas växlingar.

Här har vi valt ut 6 runda former som vi gärna omger oss med hemma.

7 runda inredningsdetaljer

1.   Metallkruka med rund båge

Denna fantastiska detalj ger hela rummet ett lyft! Krukan passar perfekt till exempelvis murgröna som kan lindas runt bågen. Finns i guld och silverfärg.

2.   Doftamulett

Denna inredningsdetalj är som ett smycke och en doftspridare i ett! Den vackra doftamuletten kan ligga framme i vilket rum du vill och sprider en underbar champagnedoft i ditt hem.

3.   Marockanskt uppläggningsfat

Otroligt vackert keramikfat från Rif Design med ett svart-vitt mönster. Fatet kommer från Marocko och är handmålat och gjort i terrakotta.

 

4.   Lampett

Få saker sprider ett så fantastiskt sken och ger en så mysig känsla till hemmet som denna runda, guldfärgade lampett för kronljus! Lampetten är gjord i hamrad plåt och en diameter på 30 centimeter.

5.   Rund vas med bubblor

Denna generösa och underbart vackra vas är en snygg inredningsdetalj i sig själv, men är också enkel att sätta blommorna i tack vare den praktiska formen.

6.   Vackert fat med äppelmotiv

Konstnärinnan Lena Linderholm har gjort motivet till detta fina uppläggningsfat i keramik. Dekoren består av äpplen i rött, grött och blått och är handmålad – vilket gör varje fat till ett unikt konstverk.

7. Rund förstoringsspegel

Den här praktiska spegeln är så mycket mer än en snygg inredningsdetalj! Spegeln har två sugproppar på baksidan och ger upp till tio gånger förstoring! Perfekt att ha hemma på badrumsspegeln eller med i väskan. Spegeln mäter 15 centimeter i diameter.

Läs också: 5 enkla sätt att göra om hemma – för (nästan) inga pengar alls!