Trendar: InredningMat och dryckResor

7 kärleksfulla saker som vuxna barn behöver höra från sina föräldrar

01 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock
Även vuxna barn behöver kärlek från sina föräldrar!
Internationella bästsäljande författaren Barb Schmidt tog till TikTok för att påminna föräldrar där ute, att ALLA barn behöver höra kärleksfulla ord ibland.
”Det här gör mig alldeles tårögd”, skriver en följare i kommentarsfältet under inlägget.
Annons
Merja om den stora kärleken och familjenBrand logo
Merja om den stora kärleken och familjen

Som förälder är man alltid en del av sitt barns liv, även efter att barnen vuxit upp och klarar sig själva. Då ändras dynamiken i relationen och det kan vara lätt att glömma bort att barnen faktiskt behöver kärlek och stöd, även fast de är väluppfostrade, framgångsrika och självständiga individer.

Kom ihåg att det är naturligt att relationen förändras över tid och det finns inget rekommenderat regelverk, inget rätt eller fel. Men det kan vara värt att påminna sig om att ALLA barn behöver kärlek.

Internationella bästsäljande författaren Barb Schmidt tog till TikTok, där hon kallar sig PeacefulBarb, för att prata om just det. I hennes video rubricerad: ”7 saker vuxna barn kan behöva höra (från sina föräldrar)”, listar hon hjälpsamma kommunikationstips till föräldrar som vill förbättra relationen med sina vuxna barn.

Annons

Det är en jättebra guide för osäkra föräldrar med vuxna barn, som kanske behöver lite hjälp på traven.

7 saker vuxna barn kan behöva höra från sina föräldrar

Schmidt arbetar som motivationsföreläsare och meditationslärare. Hon har skrivit en bästsäljande bok om hur man hanterar stress och har även en podcast tillsammans med sin dotter där de pratar om föräldraskap.

I ett av hennes senaste inlägg på TikTok delar hon med sig av en lista på sju saker som vuxna barn behöver höra ibland. Hon riktar sig till föräldrar som behöver påminna sig, eller som önskar hjälp med ingångar till samtal när de navigerar den nya dynamiken i relationen till deras barn.

Kvinnans lista på kärleksfraser till ditt barn:

  1. Jag är stolt över att vara din förälder.
  2. Jag ber om ursäkt för de föräldrabeslut jag tog när du var barn, som har påverkat dig negativt. Jag finns här och lyssnar, om det finns något du vill parata med mig om.
  3. Du är otroligt viktig och kär för mig.
  4. Jag kommer alltid att älska dig, oavsett vad.
  5. Mitt liv har förändrats till det bättre, tack vare att du finns i det.
  6. Ditt värde definieras inte av dina prestationer, ditt jobb eller din relationsstatus.
  7. Berätta för mig om dina mål och drömmar i livet. Jag vill veta mer om vad som engagerar dig.

”Det här gör mig alldeles tårögd”

Schmidts inlägg träffade många av följarna rakt i hjärtat. Bland annat är det många som uttrycker en sorg över att deras föräldrar inte kunnat uttrycka sin kärlek på ett produktivt och emotionellt intelligent sätt.

”Jag försöker desperat få min mamma att förstå att det är precis det här som jag behöver höra från henne. Tyvärr förstår hon inte”, skriver någon i kommentarsfältet.

”Det här gör mig alldeles tårögd. För ja, jag vill absolut höra de här från mina föräldrar och veta att det kommer från hjärtat”, skriver en annan som håller med.

Se hela TikTok-inlägget här nedan:

@peacefulbarb

What's something you wish a parental figure would say to you now that you're an adult?🤔 📝Let me know below… #innerchildhealing #vlog #gentlereminder #awareness #lifeadvice #fyp #communication #innerchildhealingjourney

♬ original sound - Barb Schmidt
Annons