Trendar: InredningMat och dryckResor

7 stjärnor om kroppshetsen de upplevt i Hollywood: ”Sug in magen”

25 mar, 2022 
Avsandra skarin
FotografTT
Att vara kvinna i filmbranschen innebär att få sitt utseende granskat och kritiserat.
Här avslöjar sju av Hollywoods främsta kvinnliga skådespelare sina egna erfarenheter av vikthets och kroppsfixering i filmvärlden.
Annons
Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sigBrand logo
Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig

Emma Thompson

Emma Thompson.

När en av Emma Thompsons kvinnliga kollegor i filmen Brideshead Revisited blev tillfrågad att gå ner i vikt, hoppade hon nästan av produktionen.

Det är ont, det som pågår där ute, säger hon om situationen.

Amy Schumer

Amy Schumer.

Amy blev ombedd att gå ner i vikt till sin egen film Trainwreck.

Annons

– Den enda förändringen var att det förklarades för mig innan jag gjorde filmen. Att om du som kvinna i Hollywood väger mer än 64 kilo på filmduken, kommer det skada folks ögon.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence.

En producent tyckte att Jennifer Lawrence skulle gå ner sju kilo på två veckor. När Jennifer försökte tala att kravet inte var rimligt, svarade producenten att han inte förstod varför folk tyckte att hon var ”för tjock” när han ändå kunde tänka sig att ligga med henne.

Skådespelerskan minns även annan situation där hennes vikt hamnade i fokus.

– Under samma tid radade en kvinnlig producent upp mig avklädd med fem andra kvinnor, som var mycket, mycket smalare än mig. Vi stod sida vid sida med endast tejp för våra privata delar, säger hon.

Annons

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis.

En kommentar under en filmproduktion, påverkade Jamie Lee Curtis att lägga sig under kniven. Vilket senare ledde till ett Vicodin-beroende efter att ha fått läkemedlet utskrivet efter plastikkirurgin.

Vi filmade en scen i en rättssal med den otäcka typen lysrör, och när det kom fram till min del i scenen, så sa kameramannen ”Jag filmar inte henne i dag. Hennes ögon är för svullna.”

Melanie Lynskey

Melanie Lynskey.

Under inspelningen av Yellowjackets fick Melanie Lynskey tips av medlemmar ur produktionen hur hon skulle kunna gå ner i vikt.

Annons

– De frågade mig ”vad planerar du att göra? Producenterna vill hjälpa dig att skaffa en egen tränare. De skulle gärna hjälpa dig med det.”

Hennes medspelare Tawny Cypress, Christina Ricci, and Juliette Lewis gick samman och skrev ett brev om händelsen till produktionen.

Lili Reinhart

Lili Reinhart.

Via en Instagram-story delar Lili Reinhart med sig av en händelse från en inspelning.

– En regissör kom upp till mig och sa ”sug in magen lite grann”. Tyvärr är det något som jag ofta tänker på när jag filmar nu.

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale.

Under inspelningen av filmen Pearl Harbor upplevde Kate Beckinsale en stark fokus på hennes kropp.

Det fanns dietplaner och träningsformer som verkligen var krävande. Vilket förbryllade mig eftersom jag inte kunde förstå varför en sjuksköterska på 1940-talet behövde träna så mycket Det var bara en helt annan situation.

Regissören Michael Bay tyckte egentligen inte att Kate var tillräckligt attraktiv för att spela den kvinnliga huvudrollen, som hon minns det.

Det var mycket panik och oro över ”hur i hela friden ska vi göra henne attraktiv?”.

Källa: Buzzfeed.com

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons