Trendar: InredningMat och dryckResor

11 snabba frågor – med bloggaren Anna María Larsson

15 feb, 2022 
AvSara Ericsson
Anna María Larsson är ny profil och bloggare på Femina.
Med tusen projekt på gång inspirerar problemlösaren Anna María ständigt. Du känner säkert igen henne från tv-programmet Go kväll där hon är expert på att ge saker ett nytt liv. Lär känna Feminas nya bloggare här!
Annons
Möt Feminas profiler: detta är Femina för dem!Brand logo
Möt Feminas profiler: detta är Femina för dem!

Anna María Larsson är kreatör och en sann DIY-entusiast. Hon har ständigt olika projekt på gång och tänker att allt borde gå att göra själv. Underbart va? Hon har precis lämnat livet i Stockholm för ett lugnare husliv på landet utanför Uppsala. Här skapas nya drömmar och projekt i en härlig blandning av vardag med småbarn. Hon beskriver sig själv som en stökig men fiffig person som försöker bli en mästare på surdegsbak.

Anna María Larsson är ny bloggare på Femina.

11 snabba frågor med Anna María Larsson

Anna María är ny profil och bloggare på Femina och vi tycker att det är läge att lära känna henne lite mer. Så vad passar då bättre än elva snabba frågor? Håll tillgodo!

Annons

För de som inte känner dig – vem är du?

Anna María är ny profil på Femina. Här sitter hon framför kameran och spelar in tv.

– Jag är en påhittig jäkel som tänker att (typ) allt går att göra själv. Har tusen projekt igång samtidigt vilket märks både i min hjärna men också på köksbordet där det alltid ligger ett halvfärdigt projekt framme. Jag frilansar och jobbar med att inspirera folk att vara kreativa, typ. Gör en del tv, håller i workshops och försöker navigera mig fram i tillvaron som nybliven tvåbarnsmamma.

Vad kommer läsarna att få ta del av i din blogg?

Annons
Anna María skapar DIY projekt.

– På bloggen kommer man dels kunna läsa om mina projekt och sånt jag skapar. Jag kommer skriva en hel del om vår flytt från lägenhet i Stockholm till ett hus på landet utanför Uppsala. Livet med två barn, drömmar och hur man får (eller inte får) ihop vardagen. När jag mår bra och har tid bakar jag gärna diverse bröd och försöker lära mig konsten att baka med surdeg.

Vad ser du mest fram emot med att blogga på Femina?

– Det känns liksom lite vuxet att få blogga på Femina. Lyxigt vuxet på något vis. Och det känns som ett fint gäng att få vara en del av.

Annons

Vilket var ditt första DIY projekt?

Anna María skapar ett DIY projekt.

– Mitt allra första DIY projekt måste ha varit något skevt bygge från när jag var liten. Jag har alltid pysslat och grejat på ett eller annat sätt. Men sen jag blev äldre, flyttade hemifrån och var student har jag ofta gjort projekt som jag har saknat hemma och kanske inte haft råd att köpa. Då har jag gjort om eller fixat till något. Att måla om saker måste ju vara det lättaste knepet för att ge det nytt liv.

Var hittar du din inspiration?

Annons
Anna María häller upp en kaffe klädd i rosa stickad tröja.

– Inspirationen kan komma till mig lite när som helst. Det kan vara allt ifrån känsla av något jag är sugen på att prova göra, ett spännande material, trender, folk på stan och internet. Men kanske oftast kommer inspirationen när jag egentligen skulle behöva sitta med bokföring eller kvittoredovisningen.

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag började blogga när jag flyttade hemifrån. Då var det mer som en dagbok så att mina kompisar hemma skulle veta vad jag gjorde. Sen blev det mer och mer en kanal för mig att dela med mig av mina projekt jag höll på med.

Annons

Bästa egenskap?

– Jag är himla fiffig alltså. Har absolut ärvt det av min mamma och mormor. Det finns inga som är och har varit så fiffiga som dem. Det är en sport att koka soppa på en spik och känslan när jag lyckats få ihop något av inget är oslagbar!

Vad ger dig energi i vardagen?

Anna María tillsammans med sina två barn.

– Att få gå upp före alla andra en tidig morgon och bara vara jag med mina egna tankar. Vakna lugnt och stilla samtidigt som världen utanför också långsamt vaknar till liv. Har alltid haft min bästa tid tidigt på morgonen och tänker liksom klarare då. Tyvärr är det inte mycket av den varan nu med två små morgonpigga barn. Men då funkar det rätt bra att sätta på någon peppig och hög musik. Då kan jag nästan lura kroppen att vara full av energi fast jag kanske sovit kasst den natten.

Annons

Vilken är din sämsta egenskap?

– Att jag är rätt stökig av mig men gillar att ha ordning. Det är två sidor som inte går ihop. Två små barn på det och det känns som att jag ständigt plockar undan men blir liksom aldrig klar.

Önskar du att du kunde?

Anna María drömmer om att kunna sjunga.

– Sjunga! Vilken dröm det vore att kunna sjunga bra. Men är smärtsamt medveten om att jag nog aldrig kommer kunna det. Får nöja mig med att vara den som kan texten i alla fall.

Vad ser du fram emot under 2022?

– Att landa ordentligt i vårt nya hus. Att skapa en ny vardag på en ny plats. Och se mina barn bli större och lära sig mer. Att vara förälder är sjukt omtumlande men så häftigt att få vara med och följa två miniversioner av en själv när dom utvecklas.

Ta del av Anna Marías blogg här!

Annons