Mellby Klockargård och The Treehotel
8 härliga hemestertips
1:56

Efter reklamen: 8 härliga hemestertips

(1:56)

Slå på ljud

Semestra med alpackor eller bo i en stuga formad som en älg. Ja, i Sverige finns det flera annorlunda hotell och B&B att besöka. Här tipsar vi om boenden med det lilla extra – perfekta att besöka på hemestern:

Norrängens Alpacka, Sala

I Sala, cirka en och en halv timme från Stockholm, hittar du Norrängens Alpacka, ett litet boutiquehotell beläget på Sveriges största alpackagård. Checkar du in här får du, förutom övernattning, även besöka alpackorna i deras hage. Mysigt, eller hur?

Läs mer här.

Ekonomi

Fixa semesterbudgeten – fem tips för att få pengar och ledighet att gå ihop

Cocoonmeetings, Degeberga

I skånska Degeberga ligger konferensanläggningen och gårdshotellet Cocoonmeetings. Förutom vanliga hotellrum finns även två separata ”cocoons” för glamping, där det ena är helt gjort i sten.

Läs mer här.

Wrågården, Falköping

Wrågården är ett familjeföretag som just nu drivs av femte generationen. Sammanlagt finns fyra unika stugor att hyra skapade av motorsågskonstnären Sören Niklasson. Husen är designade som älgar och bisonoxar och ligger placerade mitt i Wrågårdens älg- och dovhjortspark.

Läs mer här.

Salt & sill, Tjörn

45 minuters bilfärd från Göteborg, på sillön Klädesholmen, hittar du vackra Salt & sill – Sveriges första flytande hotell. Sammanlagt finns 48 bäddar, utspritt över 6 tvåplanshus på pontoner. Alla rum har egen entré och flera av rummen på nedre plan har egen badstege.

Läs mer här.

5 enkla vandringsleder för nybörjare – från norr till söder

The Treehotel, Boden

The Treehotel i Boden är placerat i en tallskog med vacker utsikt över Luleälven. Alla hotellets rum är placerade på en höjd mellan fyra och tio meter och nås via ramper, broar eller trappor. Äventyr och lyx i ett!

Läs mer här.

Fabriken Furillen, Gotland

Har du vägarna förbi Gotland är ett besök på Fabriken Furillen ett tips. Hotellet, som är avskalat i sin design, ligger placerat på halvön Furillen. Sammanlagt finns 18 rum och två eremitkojor – perfekta för de som vill husera avskilt.

Läs mer här.

Mellby Klockargård, Kivik

På populära Österlen ligger Mellby Klockargård – ett omtalat bed & breakfast med bohemiskt avslappnad känsla. Sammanlagt finns sju rum som alla är personligt och charmigt inredda. Därtill har boendet även ett mysigt växthus och en lummig trädgård.

Läs mer här.

8 drömlika hotell med jacuzzi på rummet

Foto: Skärmdumpar från Instagram

Mest läst