Trendar: InredningMat och dryckResor

Annorlunda hotell och bed & breakfast i Sverige

19 maj, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Mellby Klockargård och The Treehotel
På jakt efter ett mysigt, men lite annorlunda boende att besöka på hemestern? Här tipsar vi om sju unika hotell och bed & breakfast i Sverige.
Annons
8 härliga hemestertipsBrand logo
8 härliga hemestertips

Semestra med alpackor eller bo i en stuga formad som en älg. Ja, i Sverige finns det flera annorlunda hotell och B&B att besöka. Här tipsar vi om boenden med det lilla extra – perfekta att besöka på hemestern:

Norrängens Alpacka, Sala

I Sala, cirka en och en halv timme från Stockholm, hittar du Norrängens Alpacka, ett litet boutiquehotell beläget på Sveriges största alpackagård. Checkar du in här får du, förutom övernattning, även besöka alpackorna i deras hage. Mysigt, eller hur?

Cocoonmeetings, Degeberga

I skånska Degeberga ligger konferensanläggningen och gårdshotellet Cocoonmeetings. Förutom vanliga hotellrum finns även två separata ”cocoons” för glamping, där det ena är helt gjort i sten.

Annons

Wrågården, Falköping

Wrågården är ett familjeföretag som just nu drivs av femte generationen. Sammanlagt finns fyra unika stugor att hyra skapade av motorsågskonstnären Sören Niklasson. Husen är designade som älgar och bisonoxar och ligger placerade mitt i Wrågårdens älg- och dovhjortspark.

Salt & sill, Tjörn

45 minuters bilfärd från Göteborg, på sillön Klädesholmen, hittar du vackra Salt & sill – Sveriges första flytande hotell. Sammanlagt finns 48 bäddar, utspritt över 6 tvåplanshus på pontoner. Alla rum har egen entré och flera av rummen på nedre plan har egen badstege.

The Treehotel, Boden

The Treehotel i Boden är placerat i en tallskog med vacker utsikt över Luleälven. Alla hotellets rum är placerade på en höjd mellan fyra och tio meter och nås via ramper, broar eller trappor. Äventyr och lyx i ett!

Fabriken Furillen, Gotland

Har du vägarna förbi Gotland är ett besök på Fabriken Furillen ett tips. Hotellet, som är avskalat i sin design, ligger placerat på halvön Furillen. Sammanlagt finns 18 rum och två eremitkojor – perfekta för de som vill husera avskilt.

Mellby Klockargård, Kivik

På populära Österlen ligger Mellby Klockargård – ett omtalat bed & breakfast med bohemiskt avslappnad känsla. Sammanlagt finns sju rum som alla är personligt och charmigt inredda. Därtill har boendet även ett mysigt växthus och en lummig trädgård.

Foto: Skärmdumpar från Instagram

Annons