1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud

Att städa ordentligt i duschen är en hushållssyssla som många drar sig för att utföra, för att man tänker att det är tungt och svårt att få rent.

Det motbevisas nu av en kvinna vars städknep har visats av miljoner på sociala medier-appen Tiktok.

”Det här är ett annat knep som jag har hittat på Tiktok som bara fungerar”, skriver hon till klippet.

Det hon har tipsats om i appen, som hon nu själv sprider vidare, är att använda sig av diskmedel blandat med ättika när man städar i duschen. Lättast gör man det med en diskborste med svamp, där man häller i blandningen i skaftet så att den distribueras jämnt i borsten.

”Man kan till och med tvätta utsidan av duschen och bara torka av med en handduk eller vad som helst gjort i mikrofiber – och det blir rent”, påpekar kvinnan också.

Storstäda snabbt och effektivt – 10 ovärderliga tips och husmorsknep

Städknepet hyllas: ”Ändrat mitt liv”

Klippet har visats 1,6 miljoner gånger, och fått tusentals kommentarer. Knepet har också lyfts av Daily Mail. Många av de som kollat på videon har valt att prova själva – och är frälsta av städknepet, och framförallt över att addera just ättika till mixen.

”Okej det här knepet ändrade mitt liv! Att städa duschen har aldrig varit så enkelt”, skriver en person.

”Jäklar, städade mina duschväggar med hälften vinäger och hälften diskmedel. Skrubbade med den gröna delen av svampen och sköljde av. Chockad över att det fungerade”, erkänner en annan.

11 smarta knep för att städa snabbare och enklare