Trendar: InredningMat och dryckResor

Tips på bröllopspresent – 25 gåvor brudparet vill ha

14 feb, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
bröllopspresent
Är du bjuden på bröllop men osäker på vad du ska ge brudparet i bröllopspresent? Vi tipsar om de bästa bröllopsgåvorna i olika prisklasser – från designklassiker och personliga gåvor till upplevelser.
Annons

Snart drar bröllopssäsongen igång och att vara ute i god tid med bröllopsgåva är alltid en god idé. Men har brudparet inte skrivit en önskelista kan det vara svårt att veta vad brudparet vill ha. Vi har därför samlat våra bästa tips på fina bröllopspresenter som garanterat kommer uppskattas. Dessutom listar vi några toppenförslag under 500 kr längst ner i artikeln.

kakfat i glas från iittala
Klicka på bilden för att komma direkt till kakfatet.

Vad ger man i bröllopspresent?

Här är tips på populära och klassiska bröllopspresenter som är säkra kort om man är osäker på vad man ska ge. Glöm inte att man alltid kan gå ihop flera stycken för att få en större budget och kunna ge något lite extra lyxigt.

Annons
  • Klassisk inredningsdetalj som vas, ljusstake eller kruka
  • Personlig bröllopspresent som fotoram
  • Pjäser till dukningen som glas, bestick eller servis
  • Upplevelse som ett spa- eller hotellbesök
  • Köksutrustning som en bakmaskin, brödrost eller kaffemaskin

Tips på bra bröllopsgåva – 25 fina förslag

Ofta brukar brudparet skriva en önskelista, men finns det inte en sådan kommer här alternativ och inspiration på 25 fina bröllopsgåvor som brudparet kommer älska.

Dessa ikoniska designklassiker från danska Georg Jensen kommer brudparet garanterat känna till. Den vackra formen är lekfull men har ett tidlöst och elegant uttryck som passar i de flesta hem.

set med ljusstakar i silver från georg jensen

Lyxig pläd i mohair och ull med handgjorda fransar från Stackelbergs. Blir en vacker detalj i hemmet.

beige pläd av mohair och ull från stackelbergs

Denna nya variant till Verner Pantons populära bordslampa är en rolig och annorlunda bröllopspresent! Den praktiska sladdfria uppdateringen gör den perfekt att förflytta mellan inomhus och utomhus. Finns i många olika färger.

vit sladdfri bordslampa från &tradition

Ett vackert fat att servera tårta, kakor, pajer eller snittar på. Är dekorerad med glasdroppar som ska efterlikna daggig skandinavisk morgon.

kakfat i glas från Iittala

En snygg kruka i smaragdgrönt med en glansig yta som påminner om glasyr. Finns i flera olika storlekar och är perfekt för brudparet med gröna fingrar!

grön kruka med glansig yta från bergs potter

Unna brudparet ett ordentligt bestickset som de kommer kunna ha livet ut. Detta sett om 48 delar har en snygg norsk design med stilfullt mjuka och hårda linjer och är gjort av rostfritt stål.

stilfulla bestick i 48 delar av ristfritt stål från hardanger bestikk

Elegant ljusstake som går under namnet Lilja eftersom den är inspirerad av just liljor. Har blivit en riktig storfavorit under de senaste åren och är perfekt som bröllopsgåva till brudparet. Finns även i silver.

ljusstaken lilja i guld från skultuna

Denna vackra karaff är både fin till dukningen och som inredningdetalj. Finns i många olika färger.

blå karaff i glas från in flore

Denna gjutjärnsgryta är en populär bröllopspresent och perfekt för det matintresserade brudparet. Den vackra färgen och designen blir nästan som ett smycke i köket.

grön rund gryta från Le Creuset

Lyxiga sängkläder är en populär bröllopsgåva. Detta i fransk linne har en skön kvalitet och finns i flera färger.

beige påslakanset i franskt linne från ellos home

En blommig klassiker från Rörstrand. Det finns en hel serie i mönstret som brudparet kan fortsätta samla på.

blommig fat i blått och vitt från rörstrand

Alla hem förtjänar en lyxig kolsyremaskin. Denna snygga och stilrena design finns i flera olika färger.

kolsyremaskin i stål från aarke

En vacker ljuslykta i en tidlös design som kan flyttas runt i hemmet.

ljuslykta i guld från skultuna

Champagneglas är en festlig bröllopsgåva som brukar finnas högt upp på brudparens önskelista. Man kan aldrig ha för många och denna tidlösa design från Orrefors känns extra elegant.

Champagneglas i en tidlös design från orrefors

Att ge brudparet en upplevelse i bröllopspresent är en fin och personlig gåva som har blivit allt mer populär. Falkenbergs Strandbad, som även går under namnet Göteborgarnas Hamptons, är ett av Sveriges mest älskade pool- och sparesort. Oavsett om du bokar en behandling, middag eller en hotellnatt unnar du brudparet vackra miljöer och avkoppling.

populärt hotell och spa på falkenberg strandbad

Lyxig vattenkokare från italienska Alessi. När vattnet kokar börjar den lilla fågeln vissla, en gullig detalj som garanterat kommer ge brudparet ett leende på läpparna.

vattenkokare i stål från alessi

Detta gåvoset är en bröllopspresent som alltid går hem! Vaserna har blivit riktiga designklassiker och är snygga både med och utan blommor.

alvar aalto vaser som gåvoset från iittala

Detta fina hjärta i mässing är en romantisk och personlig bröllopspresent.

hjärta i mässing från skultuna

En klockren bröllopsgåva för whiskeyälskarna! Består av en elegant karaff och 6 tumblerglas. Passar lika bra som inredningsdetalj som för upphällning.

whiskeyset i glas från Table Top Stories

Denna handgjorda ljuslykta blir en unik bröllopspresent då ingen är den andra lik. Lyktan har ett skimrande ljus och finns i flera färger och storlekar.

handgjord ljuslykta med skimrande ljus från skogsberg & smart

Är ni ett gäng som går ihop och tillsammans vill ge en riktigt lyxig bröllopspresent är en övernattning, middag eller behandling på Ellery Beach House på Lindingö ett självklart val.

hotell och spa på ellery beach house lidingö

Bröllopspresenter under 500 kr

Är man däremot inte ett gäng som går ihop för att köpa en bröllopspresent kan det vara bra med tips på budgetalternativ. Här har vi samlat några fina budgetvänliga förslag på bröllopsgåva.

Alla älskar en lyxig morgonrock i badrummet! Denna i mjuk och härlig bomullsfrotté är en superfin present till brudparet. Finns i flera färger och har en unisexmodell.

gul morgonrock i bomull från ellos home

En fotoram är det perfekta valet som personlig bröllopsgåva för det nyblivna brudparet. Denna har en elegant och tidlös stil som passar i alla hem.

fotoram i silver från lene bjerre

Stilrena vattenglas som är fina till alla typer av dukningar.

stilrena vattenglas i 6-pack från rosendahl

Mjuk och fluffig handduk tillverkad i tjock bomullsfrotté som ger en lyxig hotellkänsla.

mjuk och fluffig grå handduk från lexington
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen
Annons