Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta tipset för att få upp envisa burklock

09 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Dustin visar hur man får upp lock på burkar.
Brukar du ha svårt att få upp locket på burkar?
Med det här knepet kommer det inte längre vara ett problem – och det bästa är att du inte behöver vara stark för att lyckas.
Spana in det här tipset för att alltid kunna öppna burkar i köket framöver!
Annons
Därför ska du förvara plastfolien i frysenBrand logo
Därför ska du förvara plastfolien i frysen

Du känner säkert igen dig i situationen: Du ska öppna en burk med sylt, picklade grönsaker, eller pastasås – men det är helt omöjligt. Efter flera försök att komma in in i burken blir du tvingad att ge upp och antingen ta hjälp av någon annan, eller bryta dig in med hjälp av verktyg.

Det här något som folk av alla åldrar och kön kan känna igen sig i – om du inte har jättestarka armar kommer du med jämna mellanrum trilla över en burk som är knepig att få upp locket på.

Annons

Nu sprids det ett smart knep som gör att du aldrig kommer behöva ha problem med det här igen. Dustin Hadley är känd som ”that 40 year old guy” på appen Tiktok, och inför sina 2,6 miljoner följare visar han nu ett sätt att få upp en burk utan råstyrka.

I ett 29 sekunder långt klipp visar han först originalvideon med tipset, och säger sedan:

– Menar du att alla gångerna jag inte kunde få upp burken med pickles, så hade jag kunnat göra det här? Det kan inte stämma.

Så får du upp burklocken enkelt

Han tar sedan fram en ny burk med pickles på ett bord, och verkar ställa sig på knä framför bordet. Trickset han sedan testar är att han sätter händerna med fingrarna sammanflätade över locket, och sedan trycker handflatorna från varje sida. Det hörs då ett ”poppande” ljud, och locket går sedan lätt att få bort.

När lock på burkar är svåra att få upp beror det ofta på att det har bildat ett slags vakuum eller lufttryck i burken – det behövs bara komma in lite luft för att det ska släppa och bli lättare att få bort locket.

Annons

Bland kommentarerna är det många som vill testa knepet, och som förbannar att de inte känt till det innan.

”Jag har slagit burkar med sked i flera årtionden utan anledning”, skriver en person.

”Jag använder ofta en skruvmejsel, men det här är ett coolt alternativ”, skriver en annan.

Annons