Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför är det bra att ha en vän av motsatt kön

25 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det är vanligt att mest umgås med vänner av samma kön som en själv.
Men att ha en nära vän av motsatt kön kan ha sina fördelar.
Här är fem bra saker med att umgås med kompisar av annat kön!
Annons
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina exBrand logo
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

Det finns många fördelar med att ha vänner av ett annat kön – det visar en studie gjord av University of Texas, skriver Brightside. Här är flera bra anledningar till att ha nära vänner av motsatt kön!

Ny infallsvinkel

Att få olika åsikter från personer som ser och upplever världen på ett annat sätt kan var ovärderligt. Att ha tillgång till deras sätt att tänka kan hjälpa oss att hantera situationer som känns svåra eller oförståeliga, oavsett om det handlar om relationer, jobb eller familj.

Hen kan hjälpa dig att ragga

Förutsatt att ni inte är attraherade av personer av samma kön så kan en vän av motsatt kön vara bra hjälp när du vill flörta med andra, exempelvis på krogen. Vännen kan starta en förutsättningslös konversation med personen du är intresserad av för att kolla läget, och sedan hjälpa dig ta kontakt.

Annons

Du kan förbättra din kommunikation

Att tillbringa tid med en nära vän av annat kön kan faktiskt hjälpa dig att bli bättre på att kommunicera. Rent traditionellt är män och kvinnor olika bra på att prata om olika saker, och att umgås med personer som har en annan uppfostran och ingångsvinkel kan göra att du utvecklas i ditt sätt att prata och dela med dig av dina tankar och känslor. Du kanske kan få bättre självförtroende i löneförhandlingar eller andra situationer som kan kännas obekväma.

Öppen med känslor

Vissa män har svårt att tala öppet om sina känslor med sina manliga vänner, särskilt om man jämför med hur vänskapsrelationer mellan två kvinnor brukar se ut. Att som man ha en kvinnlig vän kan då hjälpa för att kunna lätta på hjärtat och prata om riktiga saker och känslor.

Presenthjälp

Att köpa presenter kan vara svårt för vem som helst, men ofta är det en ännu större utmaning att köpa till någon av motsatt kön. Då kan det vara bra att ha en kompis av samma kön som personen du shoppar presenter åt, som kan hjälpa dig med idéer kring vad som skulle kunna bli en bra gåva.

Annons