Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför är fickorna igensydda på dina plagg

29 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS, YOUTUBE
blazer dam
Har du märkt att fickorna är igensydda på dina nya plagg, inte bara på kavajer men också på jeans och byxor?
Här är anledningen bakom – och därför ska du sprätta upp fickorna fast du kanske inte tror det.
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

Du har säkert märkt det själv när du köpt nya kläder – du kan inte stoppa ner händerna i fickorna. Oavsett om du köper kavaj, kostymbyxor, rock eller till och med ett par jeans så kan fickorna vara igensydda från början. Det betyder dock inte att de ska förbli så!

Att fickorna är igensydda till en början fyller nämligen en funktion. När kavajerna har stygn för fickorna i butiken är det för att fickorna inte ska stretchas ut och tappa formen av alla som testar kläderna och försöker stoppa ner händerna i fickorna. Detsamma gäller på exempelvis kostymbyxor, kappor och rockar – kläderna ska helt enkelt hållas fräscha för de som faktiskt köper plaggen, inte alla de som testar dem i butik.

Därför ska du sprätta upp fickorna – men tänk på detta

När du får hem dina nya kläder kan det alltså vara värt att ta några minuter till att sprätta upp fickorna på kläderna – för hur irriterande är det inte att använda kavajen för första gången och sedan upptäcka mitt under ett möte eller en lunch att du inte kan lägga något i fickan som du hade hoppats, bara för att du inte har tagit bort de temporära stygnen från fickorna.

Undersök dock först att det faktiskt finns insydda fickor bakom stygnen – på vissa jeans är det till exempel bara fejkade fickor för syns skull. Så innan du tar fram sprättaren kan det vara smart att vända byxorna ut och in för att se då det fanns fickor där på riktigt.

Fickor kan vara igensydda på dina byxor.
Annons