5 saker som drar mest el i hemmet
0:57

Efter reklamen: 5 saker som drar mest el i hemmet

(0:57)

Slå på ljud

Alla som har bil eller kör bil om vintrarna känner nog igen sig i problemet. Det är inte bara utsidan av bilen som är drabbad av fukt och is – detsamma kan minst sagt gälla inne i bilen. När ute- och innetemperaturerna är olika kan det lätt bildas imma på insidan av rutorna, och om det dessutom är riktigt kallt kan imman bli till frost även på insidan av bilrutorna.

Men för att slippa både imma och frost inne i bilen finns det faktiskt ett riktigt enkelt och smart knep, och allt du behöver är två saker: ett par strumpor samt kattsand. Med hjälp av två så enkla beståndsdelar kan du göra din egen fuktsamlare, och helt enkelt slippa överflödig fukt i bilen. Extra bra är det om du använder kattsand som har kiseldioxid.

Detaljen på tandkrämstuben – det kände du inte till

Så här gör du din egen fuktsamlare till bilen.

  • Fyll en strumpa med kattsand och knyt sedan igen strumpan.
  • Dra därefter över den andra strumpan över strumpan med kattsand, och knyt även den strumpan.
  • Placera strumporna med kattsand i bilen på strategiska ställen – det kan vara smart att ha den vid vindrutan eller på golvet, som snabbt blir fuktigt av snöblöta skor.
  • Byt sedan sanden regelbundet när den dragit åt sig fukt. Hur ofta som behövs beror på hur fuktigt det är i bilen.

Du kan ha städat badrummet fel hela tiden

Hur fungerar knepet då? Det är inte svårare än så att kattsand är gjort för att samla upp fukt, och kan även absorbera fukt från luften. När sanden drar åt sig fukten i luften minskar risken för imma och is på insidan av bilrutorna.

Källa: Startsiden.

Mest läst