Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför är trosskydd och bindor mönstrade – dolda anledningen

17 nov, 2022 
Trosskydd
Har du någon gång reflekterat över att dina mensskydd är mönstrade? Många tänker att mönstret i trosskydd och bindor bara är en dekorativ detalj, men faktum är att den fyller en oväntad funktion.
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

Många använder ofta trosskydd och bindor i sina underkläder. Dels under mens och dels under perioder med större flytningar.

Bindor och trosskydd kan också komma väl till pass efter en graviditet, då du kan blöda mycket och länge. Eftersom det blir ett sår i livmodern som behöver läka så kan blödningen pågå i hela 4–6 veckor, vilket alltså gör sköna mensskydd absolut nödvändiga. Under läkningsprocessen ska du inte heller använda menskopp eller tampong, så det är helt enkelt mensskydd i trosan som gäller.

Det finns olika modeller, storlekar och tjocklekar för att passa dig och dina behov. Det kan handla om vilka slags trosor du har på dig, hur mycket du blöder eller helt enkelt vad du tycker är mest bekvämt. Men någonting har alla bindor och trosskydd gemensamt: De är mönstrade.

Bindor

Därför har dina mensskydd mönster

Du har säkert inte missat diskussionerna om mensskydd som har pågått under de senaste åren. Att mens är någonting naturligt som ingen bör skämmas över är nog de allra flesta överens om. Men trots mens är en sådan självklar sak, att ungefär hälften av vår befolkning har eller har haft mens och att ämnet lyfts mycket på senaste, så kvarstår fortfarande skam och stigma.

Annons

Att mens är någonting pinsamt som bör döljas förmedlas inte minst via marknadsföring av mensskydd. Säkert har du sett någon reklam för bindor eller trosskydd och reagerat på att mensen i reklamen är exempelvis blå eller rosa. Somliga irriteras också av de färgglada förpackningarna och att intimprodukterna ibland är parfymerade.

Kanske har du också hajat till över att själva bindorna och trosskydden i sig är mönstrade?

Mensskydd

Mensskydden pryds nämligen ofta av sådant som prickar, rutor, hjärtan och blommor. Men innan du stör dig allt för mycket på den dekorativa detaljen, så bör du känna till att den faktiskt har en funktion!

Enligt Bright Side är det alltså inte som de flesta tror; att mönstren enbart ska vara estetiskt tilltalande. I själva verket är skydden mönstrade för att de då blir mer anpassningsbara till ens kroppsform. Designen gör så att bindor och trosskydd blir mjukare, mer flexibla och även håller bättre.

Annons

Smarta funktionen i trosskydd

Vill du vara särskilt säker på att exempelvis inte få mensfläckar i kläder, så kan du faktiskt använda dig av två trosskydd samtidigt. Då ska du lägga dem som ett uppochnedvänt T i trosan, det vill säga ett skydd i grenen som vanligt, och ett på tvären baktill.

T-tricket kan du också använda till annat. Om du har trosskydd över som du inte behöver för blödningar, så kan du till exempel dölja en kameltå med hjälp av dem. Då lägger du trosskydden som ett T, men där skyddet som läggs på tvären placeras framtill istället.

Här kan du läsa om fler smarta underklädesknep!

Annons