Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför får du med de små tygbitarna när du köper kläder

19 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube. tt-
Vi har nog alla köpt plagg någon gång där vi fått med en liten bit av samma tyg som plagget är gjort i.
Tygbiten har dock inte funktionen som många tror att den har – utan en helt annan.
Här är den riktiga anledningen till tyglapparna.
Annons
6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta medBrand logo
6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med

Det finns många saker i vår vårdag som har olika funktioner som vi inte känner till. Överallt i hemmet, på jobbet och i samhället har föremål olika ändamål som vi går miste om, bara för att vi inte visste om att de existerade.

En sådan funktion som många av oss inte känner till hittar vi i våra klädesplagg. Du har säkert tänkt på att det ofta följer med en liten tygbit när du köper nya kläder. Tygbiten är i samma material som plagget du har köpt, och finns ofta fäst på insidan av plagget eller i en ficka.

Tygbitens okända funktion

Det är många som inte veta vad den ofta fyrkantiga tygbiten har för funktion – eller tror att den ska användas på ett helt annat sätt. Det är nämligen en vanlig missuppfattning att tygbiten är till för att du ska kunna laga eventuella hål i plagget utan att behöva använda dig av ett annat sorts tyg. Och visst, det går så klart att använd tygbiten även till det om du skulle behöva, men det är inte den tilltänkta funktionen.

Anledningen till att du får med en tygbit är en helt annan – nämligen att du ska kunna se hur plagget kommer bete sig i tvättmaskinen. Innan du tvättar hela plagget kan du tvätta tygbiten och få en bild av huruvida materialet krymper så att ditt nya klädesplagg kommer bli mindre än när du köpte det. Du kan också märka om det kommer färga av sig eller tappa färg, och kan då kanske välja att tvätta plagget utan andra tyger som du är rädd om.

Källa: The eco feed.

Annons